Langs de poorten van Bierbeek

zondag 6 oktober

Bij de start bevinden wij ons meteen aan de rand van het Meerdaalwoud. Wij verlaten de parking in de richting van de boswachterswoning De Dauw, volgen langs een onverhard pad de bosrand in de richting van Blanden om dan via boswegels het Mollendaalbos (oostelijk deel van het Meerdaalwoud) te doorkruisen. Wij steken de Schoonzichtdreef over en vervolgen ons kronkelend bospad tot aan de Weertse dreef. Deze majestueuze dreef volgen wij tot aan de kruising met de Milse dreef. Even verder in de Milse dreef nemen wij opnieuw een bospad dat ons slingerend richting boshut Moemmendel leidt. Hier nemen wij een pauze van een
kwartier.
15u. Wij wandelen nu door de dreef langs de Moemmendel in de richting van het
Schaveienhof ( Mollendaal). Even genieten van het prachtig panorama aan de woudrand. Door diepe holle wegen dalen wij af naar de historische vierkantshoeve, Bordingenhof. Langs de hoeve nemen wij een schier verdoken pad langs de Mollendaalbeek die ons pal naar het dorpscentrum van Bierbeek leidt. Wij komen recht aan de voet van de romaanse St.-Hilariuskerk uit waar de typische dorpsherberg ‘In de Molen’ ons uitnodigt voor een pauze met een drankje.
16u30. Wij verlaten de gezellige afspanning en stappen in de richting van CC De Borre. Voor de parking slaan wij een wegel door een diepe holle weg in die ons naar het idyllische landelijke gehucht Meren voert. Aan de historische vierkantshoeve Bergenhof nemen wij een landweg die dwars door een uitgestrekt veld ons terug naar het woud leidt. Aan de bosrand, die wij volgen, kunnen wij weer genieten van een mooi panorama.
Van hier is het een korte wandeling door de ‘poort van Bierbeek’ naar de parking van de Bremberg.

Wanneer: zondag 6 oktober, om 14u00, terug 17u30,

Extra info:  8 km, de wandeling voert grotendeels langs onverharde bos- en landbouwwegen. Voorzie aangepast schoeisel.

Waar: aan parking van Bremberg in Haasrode ( bewegwijzerd vanaf dorpscentrum).

Begeleiding: Georges

Deelname: 2,5€ (ter plaatse te betalen aan de begeleider)

Contact: info@vertrek.be

 

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2023 ~ website door WEN Kunst Webdesign