Kenia juli 2025

5 tem 21 juli 2025

Kenia juli 2025

Graag wil ik polsen naar de interesse voor een reis naar Kenia in juli 2025.

Ik heb een goed contact met een Afrikaan, die al jaren als professional in het toerisme werkt.  Ik reisde al enkele keren met hem in Afrika.

Graag wil ik samen met hem nu voor geïnteresseerde Vertrekkers een unieke reis naar Kenia uitwerken.  Het is een uitgelezen kans, lijkt me, om met een echte Afrikaan op stap te gaan.  Hij is heel authentiek en werkt heel professioneel en stelt zich niet 100% maar 200% ten dienste van de reizigers.  Hij lost op creatieve en unieke wijze de eventuele problemen die zich voordoen op, vaak achter de schermen zonder dat je maar ergens van moet wakker liggen.  Altijd handig in Afrika, waar de middelen en mogelijkheden vaak erg beperkt zijn naar onze normen.

Als je avontuurlijk van ingesteldheid bent, vlot kan omgaan met al eens een onvoorziene gebeurtenis en er mee kan leven dat het bed in een hotel misschien net iets minder comfortabel is dan jouw eigen bed of dat er zelfs uit de warmwaterkraan al eens lauw water stroomt en dat er eens een gecko tegen het plafond of muur zit, dan is deze reis zeker iets voor jou 😉!  Avontuur, maar met toch een minimum aan comfort binnen de mate van het mogelijke volgens Afrikaanse normen 😉.

Momenteel werken we de reis nog in detail uit, maar in grote lijnen hebben we wel al een idee.  De meeste, maar mogelijk niet al deze plaatsen zullen aan bod komen:

Nairobi – hoofdstad

Amboseli National Park – olifanten met op de achtergrond de Kilimanjaro

Lake Naivasha – Crescent Island

Green Crater lake

Hell’s gate National Park (zebra’s, giraffen en ander wild) met wandeling in de Ol Njorowa Gorge

Climbing Mt Longonot (korte beklimming van deze vulkaan – haalbaar voor iedereen die wat aan beweging doet, al kan je deze activiteit overslaan)

Maasai Mara (park) – indrukwekkend in juli owv de grote migratie van massa’s wilde dieren.  Op zoek naar de ‘big five’

Maasai Mara (bezoek aan de locale bevolking)

Lake Nakuru National Park – op zoek naar witte en zwarte neushoorns, antilopen en leeuwen.

Victoria Lake (relaxen, bezoek aan locale dorpjes en marktjes, boottochtje, … )

Kakamega Forest – Afrikaans regenwoud

Streefdatum is 5-21 juli 2025. Kan een beetje schuiven ifv vluchtmogelijkheden.  Maar sowieso binnen de onderwijsvakantie, zodat iedereen die hieraan gebonden is, ook zeker de kans heeft mee te gaan.  Dit is de beste periode om dieren te spotten gezien het de periode is van de grote migratie waarbij duizenden dieren zicht verplaatsen.  Het is het droge seizoen, dus vrij weinig kans op regen.

Ik heb nog geen definitieve prijzen.  Reizen in Afrika is helaas prijzig.  Verblijfskosten zijn vrij hoog, wil je niet in een ’krot’ logeren, alsook de toegangsgelden van de parken kosten wel wat centen.  We werken met privé transport om het wat comfortabel te houden, maar ook dat heeft zijn prijskaartje.

Vluchten op Kenia zijn ook niet zo goedkoop.

Een eerste voorzichtige raming doet me vermoeden dat de reis zo’n 3000 EUR zal kosten voor een tweetal weken, waarbij dan wel zo goed als alles inbegrepen is.

Graag verneem ik of je welgemeend interesse hebt en al erg zeker bent dat je wil meegaan.
Interesse: stuur een mailtje naar Gerd@vertrek.be 

Aanmelden voor deze reis

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign