Beauvechain/Bevekom

8 augustus 2021

Op tocht met vluchtige Bavo en stoere Maarten

Deze namiddagwandeling gaat van start op de Place Communale aan de St Sulpice kerk in Beauvechain ( of Bevekom voor de Vlamingen), bekend van zijn grote luchtmachtbasis. Maar wij verkennen een andere kant van dit Waals-Brabantse dorp net over de taalgrens.

Wij vatten onze tocht aan langs de oude tuinmuur van de pastorie en steken de Nethenbeek over. Langs golvende velden met voortdurend een mooi uitzicht op de groene vallei volgen wij de beek stroomafwaarts. Wij nemen een holle weg die op zichzelf al een natuurmonument is. Vervolgens richtten wij onze schreden op de stoere kerktoren ( La Grosse) van Tourinnes. Langs herenhoeves bereiken wij het mooiste gemeenteplein van Waals-Brabant. Wij nemen een kijkje in de monumentale St-Martinkerk ( schitterend keramiekwerk van Max Van der Linden), alvorens in de Relais van St Maarten wat vocht tot ons te nemen.

De dorst gelest dalen wij verder af door de vallei om door een prachtige holle weg naar de andere valleirand te klimmen. ( Optie: naargelang de goesting van de groep kunnen wij een ommetje maken langs de kasteelhoeve van Agbiermont – de atelier van Max Van der Linden en de romantische Gosinkapel.) . Langs verschillende prachtig gerestaureerde Brabantse vierkanthoeves keren wij terug naar Beauvechain, waar wij de dorst kunnen lessen op het terras van café-restaurant La Rénaissance.

Datum: Zondag 8 augustus om 14u. Einde van de wandeling naargelang de optie rond 17u of 18u.

Vertrek: Parking aan de kerk van Beauvechain, Place Communale of via de Rue de la Curé op de grote parking achter het gemeentehuis. Via afrit 24 op E40/A3 de N234 nemen richting Bevekom. Op het kruispunt van Rue du Village en Rue de la Station rechts afslaan, na 200m bereik je de kerk.

Afstand:  Zonder de optie(+ 2km) slechts 7 km maar wel enkele pittige klimmen en afdalingen want wij wandelen door ‘ les Ardennes Brabançonnes.’ Wij nemen bijna uitsluitend rurale wegen en paden. Een aantal zijn enkel verhard met steenslag.

Eetgelegenheid: Na de wandeling kan er samen gegeten worden in La Rénaissance. Gaarne dit enkele dagen voor de wandeltocht melden aan de begeleider.

Deelname: Bij start 3 euro bijdrage te betalen aan de begeleider ( liefst gepast geld).

Inschrijving: via onderstaande link

Info: georges@vertrek.be

Begeleiding: Georges: tel 0496/108363 enkel op de dag zelf.

Deelnemers: Het aantal deelnemers wordt beperkt tot maximum 15 + 1 begeleider. De deelnemers krijgen uiterlijk een week voor het vertrek per mail nog een herinnering van de begeleider met eventueel aanvullende informatie. Wie wil blijven eten moet dan haar/zijn naam opgeven.

 

Deze uitstap is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign