Wat mag en kan ik verwachten

Het Vertrek startte in 1989 met het organiseren van weekends en reizen voor alleenstaanden en eenoudergezinnen. Omdat veel van onze leden van het eerste uur het financieel moeilijk hadden werd in die tijd vooral naar goedkopere accommodaties gezocht zoals campings, jeugdherbergen en gites waar we vaak zelf samen de maaltijden bereiden. Deze formule, samen met het kamer delend reizen (geen dure single toeslag) en de vrijwillige en onbezoldigde inzet van onze medewerkers zorgden voor een budgetvriendelijke vakantie.

Iets wat wij op de dag van vandaag nog steeds met onze VZW trachten na te streven. Door een vergrijzing in ons ledenbestand nam echter ook de vraag naar meer comfort toe. In de loop van de jaren was er dan ook steeds meer vraag naar hotelreizen in plaats van gites en jeugdherbergen. Toch blijven we streven om budgetvriendelijke activiteiten te kunnen aanbieden. De aangeboden formules variëren dan ook van luxueuze 4 sterren hotels (wanneer we de hand kunnen leggen op een interessante promotie) naar nette maar eerder kleinschalige hotels, guesthouses, herbergen of gites voor de duurdere en dus meer avontuurlijke bestemmingen.

Om te weten welke accommodatie je min of meer mag verwachten hebben wij een systeem met bedjes bedacht, hoe meer bedjes hoe beter de accommodatie.
Let op, voor buitenlandse reizen is het omwille van het budget niet mogelijk om op voorhand prospectie te verrichten en dienen wij ons te baseren op de informatie die wij van de verhuurder of touroperator ontvangen. Je vindt deze iconen terug op de “Info en prijs” pagina van elke activiteit.

bed-512 Overnachting in kleine hotels, guesthouses, herbergen en gites met eventueel gedeeld sanitair. Kamers voor maximaal 4 personen met mogelijk stapelbedden.
bed-512 bed-512 Overnachting in 2 sterren hotels, guesthouses en gites met eigen sanitair. Kamers 2 of 3 personen, geen stapelbedden
bed-512 bed-512 bed-512 Overnachting in 2 of 3 sterrenhotels of luxueuze gite of vakantiewoning. Twee persoonskamers met eigen sanitair en aparte slaapplaatsen
bed-512 bed-512 bed-512 bed-512 Overnachting in goede 3 en 4 sterren hotels of vakantiehuizen voorzien van alle comfort. Twee persoonskamers met eigen sanitair en aparte slaapplaatsen

 

Verzorging

   
Half pension  
 food-icon Vol pension all-in  All inclusive

Enkel ontbijt   
Zelf koken met    begeleider


Welk soort reizen kan ik bij Het Vertrek terugvinden

Het Vertrek tracht een grote verscheidenheid van weekends en reizen aan te bieden, zodat elke single in ons aanbod wel iets vindt naar zijn interesse. In onderstaande iconen kan je terugvinden om welke soort reis het gaat. Bij streekverkenningen worden er ook wandel- en fietstochten in het programma opgenomen. Themareizen zijn reizen waar de nadruk ligt op een bepaald thema.

вулкан(1)  

Streekverkenning

wandel_ZWART_icoon_2014_transparant  

Wandelen

24713  

City trip

sport158_41283  

Fietsen

2150_-_Lying_on_beach-512  

Verwen- strandvakantie

102-512  

Wintersport

22-512  

Ontspannende relax vakantie

landmark-512  

Thema vakantie

 

Wat zijn de fysieke vereisten om aan een activiteit te kunnen deelnemen ?
De meeste van onze reizen hebben een actief karakter. Naast de wandel- en fietsuitstappen, weekends en reizen proberen we ook in onze rondreizen en citytrips steeds een meer sportieve activiteit te voorzien in de vorm van een wandeling of fietstocht. Toch hoef je geen getrainde atleet te zijn om aan onze activiteiten te kunnen deelnemen. Iedereen met een normale gezondheid en basisconditie kan zonder problemen deelnemen. Heb je toch twijfels over de zwaarte van de reis dan kan je het niveau van de reis inschatten aan de hand van volgende iconen op de “Info en prijs” pagina van elke meerdaagse activiteit. Hou rekening met je conditie en teken niet in voor tochten die je fysieke paraatheid overschrijden.

Wandelingen:

4 Vakantie met af en toe een korte wandelingen van maximaal 2 uur op vlakke ondergrond met weinig hoogte verschillen. Gewoon schoeisel.
44 Vakantie met dagwandelingen van 12-18 km op  goed begaanbare paden. Soms licht heuvelend. Sandalen of wandelschoenen zijn hier een goede keuze.
444 Wandelvakantie met stevige dagtochten op bergachtig terrein en ongelijke ondergrond. Bergschoenen met hoge schacht en eventueel wandelstokken

 

Fietstochten

31552 Vakantie met soms een kleine fietstocht van maximum 30 km. Gemiddelde fietssnelheid op deze tochten 15-17 km/u.
3155231552 Ontspannende fietsvakantie met tochten van +/- 50 km per dag. Gemiddelde fietssnelheid 17-19 km/u.
315523155231552 Sportieve fietsvakantie met tochten tot 75 km per dag. Gemiddelde fietssnelheid 20 km/u.
Pedelec_Logo Heb je twijfels over je fietsconditie raden wij je het gebruik van een E-bike aan.

 

 

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign