Veelgestelde vragen

Ik ben nog niet wettelijk gescheiden. Kan ik deelnemen aan de activiteiten van Het Vertrek?

Ja, elke alleenstaande (wettelijk of feitelijk gescheiden, weduwe of weduwnaar of nooit gehuwd) vanaf 30 tot 70 jaar(bij eerste deelname) kan deelnemen aan onze singlevakanties. Onze éénoudervakanties staan open voor singles met één of meerdere kinderen tot de leeftijd van 18 jaar.

Wat is de gemiddelde leeftijd van een deelnemer aan een reis van Het Vertrek?

De meeste van onze deelnemers zitten in de leeftijdscategorie tussen 40 en 65 jaar. Maar ook oudere en jongere personen kunnen deelnemen aan onze reizen.

Is het aantal mannelijke en vrouwelijke deelnemers gelijk tijdens activiteiten van Het Vertrek?

Dit varieert van activiteit tot activiteit. Doorgaans zijn er iets meer vrouwelijke deelnemers.

Uit welke delen van Vlaanderen komen de deelnemers ?

Onze leden komen uit heel Vlaanderen, soms ook uit Wallonië of Nederland.

Ik heb interesse voor een reis of weekend van Het Vertrek maar wil graag wat inlichtingen over de andere deelnemers aan deze reis of weekend. Kan ik deze inlichtingen bekomen?

Neen, wij geven nooit inlichtingen over onze deelnemers. Wanneer je bent ingeschreven voor een weekend of activiteit krijg je van ons wel een deelnemerslijst zodat je kan afspreken met medereizigers uit jouw buurt. Omwille van privacy en veiligheid beperken wij deze gegevens tot naam, woonplaats en mailadres. Wij verstrekken nooit privé-adressen of leeftijdsgegevens over onze deelnemers aan derden.

Worden huisdieren toegelaten op activiteiten?

Op de meeste activiteiten worden huisdieren niet toegelaten. Indien dat wel het geval is, wordt het uitdrukkelijk vermeld bij de activiteit.

Wat met reizen waar het vervoer is inbeliegrepen?

Bij vliegtuigreizen begint en eindigt onze reis op de luchthaven van vertrek. We vragen de deelnemers ruim op tijd aanwezig te zijn. Onze begeleider staat op de luchthaven voor je klaar. Voor vakanties met de minibus is het de bedoeling dat de deelnemers op eigen kracht naar de opstapplaats reizen. In vele gevallen voorziet onze begeleider twee opstapplaatsen die met eigen wagen of openbaar vervoer eenvoudig te bereiken zijn.

Is eten en roken toegelaten in de bus?

Onze moderne minibussen worden gehuurd bij een bedrijf dat heel hoge eisen stelt aan netheid en comfort. Daarom is het ten strengste verboden te eten of roken in de bus. Onze begeleiders houden +/- om de twee uur een sanitaire stop, meteen de gelegenheid om iets te eten of om rokers aan hun trekken te laten komen.

Is roken toegelaten tijdens het verblijf in een gîte?

In de meeste gîtes geldt een rookverbod. Ook Het Vertrek staat het roken niet toe in de binnenruimten van onze accommodaties.

Is er voor elke reis of weekend een voorbereidende vergadering voorzien?

Neen, dit hangt af van de begeleider en het soort reis. Wanneer de begeleider dit nuttig vindt voor het vlotte verloop van de reis kan onze hij of zij een kennismakingswandeling, -fietstocht of -bijeenkomst organiseren. Of er voor jouw reis al of niet een kennismaking wordt georganiseerd, vindt je terug in de praktische info over je reis. Wanneer er geen voorbereidende vergadering is voorzien ontvang je ongeveer 6 weken voor vertrek van je begeleider via e-mail een uitgebreide documentatiemap met deelnemerslijst. Naast de nodige info over je reis kan je hier ook afspraken maken om samen met andere deelnemers kostendelend naar de vakantiebestemming te rijden. Voor dagtochten ontvang je enkele dagen voor de activiteit, samen met de laatste afspraak gegevens, eveneens een carpoollijst.

Hoe wordt het carpoolen geregeld voor reizen en weekends en wat is de gangbare onkostenvergoeding?

Tijdens de kennismaking kan je afspraken maken om samen met deelnemers uit jouw streek naar de vakantiebestemming te rijden. Tracht met zoveel mogelijk deelnemers samen te rijden. Wat de deelname in de kosten betreft, is iedere chauffeur vrij dit zelf te bepalen, wel raden wij je aan om hieromtrent duidelijke afspraken te maken. Zo weet iedereen waar hij aan toe is. Het Vertrekt kan niet bepalen welke vergoeding een chauffeur mag vragen. Wij stellen een vergoeding voor van 10 eurocent per km en per deelnemer (niet bindend). Daarnaast dienen uiteraard ook de kosten voor het gebruik van tolwegen, tolbruggen, etc. door de inzittenden te worden gedeeld. Het Vertrek VZW kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor gebeurtelijke ongevallen op weg naar of van een vakantiebestemming.

Hoe wordt het carpoolen geregeld voor dagactiviteiten en wat is de gangbare onkostenvergoeding?

Ook voor dagactiviteiten is kosten delend samen rijden naar een activiteit mogelijk. Heb je enkele vrije plaatsen in je wagen of zoek je nog een plaatsje naar een activiteit, dan kan je dit melden bij inschrijving. Omwille van privacy en veiligheidsredenen plaatsen wij nooit telefoonnummers of adressen op onze site. Je mailadres is je eerste contactadres. Voor de vergoeding gelden dezelfde regels als bij weekends en reizen. Het Vertrek VZW kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor gebeurlijke ongevallen op weg naar of van een dagactiviteit.

Wat met de maaltijden ?

Bijna al onze reizen zijn op basis van volpension. In gîtes waar we zelf koken is de begeleider verantwoordelijk voor de aankoop en de bereiding van de maaltijden. Elke dag zullen enkele deelnemers op basis van een beurtrol gevraagd worden om een handje toe te steken. Onze ervaring leert ons dat samen de maaltijden bereiden de groepssfeer ten goede komt.

Ik ben vegetariër of volg een speciaal dieet, wat dan?

Ben je vegetariër of volg je een speciaal dieet, breng dan je begeleider hiervan tijdig op de hoogte, liefst ruim voor afreis. Je begeleider zal in de mate van het mogelijke met je wensen en behoeften rekening houden. Uiteraard verwachten we ook van jou een zekere flexibiliteit.

Hoe zwaar zijn de wandelingen en fietstochten bij reizen en weekends van Het Vertrek ?

Alle activiteiten opgenomen in ons programma mogen voor iedereen met een goede gezondheid en een normale conditie geen enkel probleem zijn. Met fietsafstanden tussen de 50 en de 70 km en wandelingen tussen de 12 en de 17 km per dag  hoef je echt geen superatleet te zijn om te kunnen deelnemen. Opgelet, vooraleer in te schrijven, lees nauwkeurig het programma en ga bij jezelf na of je voldoende conditie hebt. Het is niet de bedoeling dat de begeleider zijn programma aanpast aan de deelnemers!

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign