Wie zijn wij – Wat doen wij ?

Het Vertrek startte in 1989, op vraag van een aantal singels, met het organiseren van enkele weekends voor alleenstaanden en eenoudergezinnen. Er ontwikkelde zich een formule die op een steeds groeiende belangstelling mocht rekenen.

In 1993 werd besloten de werking een steviger structuur te geven in de vorm van een vzw. Vanaf 1997 ging Het Vertrek ook nauwer samenwerken met een officieel erkend reisbureau met licentie, waardoor wij volledig in orde zijn met de Belgische reiswetgeving.

In 2004 zette Eric Stijnen, die aan de wieg van de VZW stond, een stap terug en kwam er een nieuw bestuur. Door een vergrijzing van ons ledenbestand werd in 2007 besloten om niet langer activiteiten voor eenoudergezinnen in ons programma op te nemen.

Na enkele moeilijke jaren werd er in 2009 een nieuwe richting ingeslagen en werden er ook dagtochten in ons programma opgenomen. Met deze uitbreiding tracht Het Vertrek een breder en toegankelijker sociaal platform te bieden aan singels en alleenstaanden. VZW Het Vertrek biedt singles een uniek aanbod van dagtochten, weekends en reizen naar ieders budget en voorkeur. Sportief, cultureel, een citytrip of een verwenweekend, wij trachten een zo ruim mogelijk programma aan te bieden waarin iedereen zijn gading kan vinden. Zo geniet je niet alleen van een vakantie op jouw maat, maar ontmoet je tijdens deze vakanties ook andere singles met dezelfde interesse. Al onze begeleiders zijn of waren ooit single, waardoor zij uitstekend vertrouwd zijn met de problematiek van het single-zijn binnen onze maatschappij. Zij dragen niet alleen zorg voor de organisatie en het welslagen van de reis, maar besteden daarnaast ook veel aandacht aan het sociale karakter van onze reizen en weekends. Let wel onze begeleiders zijn geen gediplomeerde gidsen maar enthousiaste vrijwilligers die veel van hun vrije tijd besteden aan voorbereiding en begeleiding van uw reis.

In 2021 besliste het vernieuwde bestuur om, naar aanleiding van de wereldwijde pandemie, voorlopig enkel reizen dicht bij huis te organiseren (max. 400 km van Brussel), alsook dagactiviteiten.

Wie kan deelnemen aan de activiteiten van Het Vertrek ?

Onze VZW is een ledenorganisatie, dit betekent dat je lid moet zijn als je wil  kunnen deelnemen aan een activiteit van onze vereniging. Lidmaatschap is gratis en toegankelijk voor alle singels en alleenstaanden tussen 18 en 67 jaar. De meeste van onze leden die deelnemen aan onze activiteiten zijn tussen 40 en 65 jaar oud. Onze activiteiten zijn dan ook meestal aangepast aan deze leeftijdscategorie.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign