Belpop fietstocht Vilvoorde

26 maart 2022

Een fietstocht met een muzikaal tintje door Vilvoorde.

Bij Het Vertrek is Belpop Bonanza stilaan gekend in het cultuuraanbod.  Al op meerdere plaatsen woonden onze leden met veel plezier leuke avondvullende shows bij, waarin telkens weer leuke weetjes of interessante verhalen uit de Belgische muziekgeschiedenis uit de doeken werden gedaan door Jan Delvaux en Jimmy Dewit.

Vandaag pakken we het net ietsje actiever aan en gaan we zelf op zoek naar dergelijke weetjes en verhalen.  Soms mag je dat ‘op zoek gaan naar’ zelfs een beetje letterlijk opnemen.  Op een locatie met een of andere link met de Belgische muziekgeschiedenis is het soms even wat zoeken naar een plaatje met een QR code.  Eenmaal dit gevonden, vlug even scannen met de smartphone en de heren Jan Delvaux en Jimmy Dewit duiken als het ware op als je privégids met wederom een boeiend verhaaltje uit de Belpopgeschiedenis.

We fietsen een 15-tal km langs een tiental plaatsen in Vilvoorde.  Verwacht je in eerste instantie niet aan een ‘mooi fietstocht’ langs de mooiste paden, maar wel aan een traject met boeiende plaatsen en authentieke verhalen.  Maw deze fietstocht doe je voor de verhalen achter gekende of net iets minder gekende plaatsen onderweg.  We voorzien uiteraard ook de tijd om je meegebracht tussendoortje te verorberen of een terrasje te doen indien gewenst.

Wanneer:  zaterdag 26 maart 2022 – 13u30 .

Wat : ongeveer 15 km fietsen langs een tiental plaatsen in Vilvoorde met verhalen uit de Belgische muziekgeschiedenis.

Waar : Station van Vilvoorde (hier kan je mits je een Blue-bike abonnement hebt heel goedkoop desgewenst een Blue-bike huren.

Meebrengen : een smartphone met een goede QR scanner en internetverbinding, tussendoortje, voldoende drinkwater, ev. regenjasje, wat kleingeld (voor de deelname en ev. een terrasje), mondmasker voor zover als nodig, ontsmettende alcoholgel,

Begeleiding : Gerd      gerd@vertrek.be

Inschrijven: via onderstaandel link

Deelname : 3 € (ter plaatse te betalen aan de begeleider, graag gepast, opdat we niet te veel tijd verliezen met wisselen).

Aanmelden voor deze daguitstap

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign