Bosanemonenwandeling

11 april

Deze namiddagwandeling gaat van start in het centrum van het pittoreske dorp Nethen ( gemeente Grez), net over de taalgrens ten zuiden van het Meerdaalwoud.

Wij verlaten het kleine dorpscentrum meteen langs een landelijke weg die de oude muren volgt die kilometerslang het uitgestrekte kasteeldomein van Savenel omringt. Mee met deze eeuwenoude bakstenen muur omcirkelen wij het kasteeldomein tot wij doordringen in de sterk heuvelachtige zuidrand van Meerdaalwoud. Langs diepe en steile bospaden klimmen en dalen wij tot aan de kaarsrechte Walendreef. Die volgen wij in oostelijke richting tot aan de kruising met de al even kaarsrechte Prosperdreef.

Nu komen wij in een bosgedeelte waar volop de witte deken van de bosanemonen zich gedurende slechts een korte periode uitstrekt. Wij doorkruisen dit gebied en dalen af naar de schilderachtige bosvijver van De Warande. Diepe holle wegen ( Chavée in het Waals) doorkruisen hier het woud. Zo bereiken wij het boshuis Het Spoor. Hier verlaten wij het woud, laten de historische hoeve ‘ des douze bonniers’ rechts liggen en dalen steil via een beboste ‘chavée’ terug af naar de vallei van de Nethen.

Langs het gehucht Le Wez klimmen wij naar de andere valleirand die wij volgen richting het dorpscentrum. Voortdurend hebben wij van hier een panoramisch zicht op het dorp van Nethen.

Datum: Zondag 11 april om 14u. Einde van de wandeling rond 17u.

Vertrek: De parking voor het Espace Culturel de Nethen; kruising van de Rue de Hamme-Mille en de Chemin de Savenel.

Afstand: De tocht is ternauwernood 8 km maar loopt over een zeer pittig parcours met voortdurend steile klimmen en afdalingen. Wij houden een rustig tempo aan en houden regelmatig halt voor een woordje uitleg over al het fraais dat wij kunnen bewonderen.

Eetgelegenheid: Onderweg is geen gelegenheid om iets te drinken. Aan het vertrekpunt is een theehuis waar je in andere dan covid-19 tijden iets kunt gebruiken. Hou er dus rekening mee dat in april nog alles gesloten is. In het naburige Hamme-Mille zijn wel afhaalzaken.

Deelname: € 3 (gepast geld) ter plaatse te betalen aan de begeleider

Inschrijving: via onderstaande link

Info: Georges@vertrek.be

Begeleiding: Georges; gsm 0496/10.83.63 enkel op de dag zelf.

Deelnemers: Omwille van de covid-19 maatregelen is het maximum aantal beperkt tot 9 + 1 begeleider. We wandelen in groepjes van maximaal 4 personen. De deelnemers krijgen uiterlijk één week voor het vertrek per mail bericht van de begeleider, eventueel met bijkomende informatie.

Deze uitstap is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign