Bossut-Gottechain: de Waalse tweeling

10 juli 2022

Onze zomerwandeltocht voert ons door de prachtige landschappen van de Waals-Brabantse Ardennen. Beboste heuvels, idyllische valleitjes, statige Brabantse vierkanthoeves en kasteeldomeinen wisselen af op deze tocht tussen de tweelingdorpjes Gottechain en Bossut. Diepe holle wegen zorgen voor schaduw tegen de felle zomerzon; en na elke klim volgt weer een nieuw wijds vergezicht. Onze route over meestal onverharde landwegen en paden vormt een acht tussen beide dorpen.

Datum: Zondag 10 juli. Vertrek om 14u. Einde van de wandeling aan een rustig tempo zodat iedereen kan genieten van de prachtige natuur is voorzien rond 18u.

Afstand: Ongeveer 12 à 13 km. De wandeling start op de Place de Gottechain aan de voet van de St-Remaclekerk. Hier is ruim parkeermogelijkheid. Houd rekening dat er enkele pittige hellingen voorkomen op onze weg. Voor diegenen die na de helft van de tocht willen afhaken; halverwege zijn wij in de buurt van de parking.

Eetgelegenheid: Houd rekening dat romantische dorpjes wil zeggen dat er niks te drinken of eten valt. Voorzie je dus van het nodige water of een versnapering voor onderweg. Na de wandeltocht is er wel mogelijkheid om samen te avondmalen in het naburige Hamme-Mille, in het welbekende restaurant Le Valduc. De deelnemers krijgen hiertoe nog gelegenheid om hun deelname aan de maaltijd te bevestigen.

Deelname; Bij de start een bijdrage van 3 euro te betalen aan de begeleider ( liefst gepast geld).

Inschrijving: zie onderstaande link.

Begeleiding: Georges. Georges@vertrek.be Het GSM-nummer wordt medegedeeld in de mail met bijkomende info die elke inschrijver van de begeleider zal ontvangen.

Deelnemers: Het maximum aantal is beperkt tot 15 + 1 begeleider. Na afsluiting van de inschrijvingen krijgen de inschrijvers een bevestiging van deelname; hierbij zal ook nog bijkomende info over het verloop van de activiteit worden gegeven. En de mogelijkheid van deelname aan de afsluitende maaltijd.

Aanmelden voor deze daguitstap

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign