Gobertange wandeling

2 mei 2021

Deze namiddagwandeling gaat van start in het Quartier de la gare, Rue du Relais in Zétrud-Lumay ( Jodoigne/Geldenaken), net voorbij Hoegaarden over de taalgrens.

Wij vertrekken richting Jodoigne via de ravel, de fietsweg aangelegd op het vroegere enkelspoor van Tienen naar Geldenaken. Maar snel laten wij het aan de fietsers en slaan een voetpad in dat ons langs de pittoreske oude huizen, in gobertangesteen gebouwd, van het gehucht Mont-à-Lumay leidt. Wij vervolgen het pad langs een klein natuurreservaat en na de historische watermolen van Genneville volgt ons voetpad de meanders van de Chebais beek.

Het dorp St-Remy-Geest op een steile hoogte gelegen, bijna volledig in gobertangesteen gebouwd, doet ons denken dat wij in de Provence wandelen. Dat gevoel blijft ons op de wandeling bij wanneer wij even verder het gehucht van Gobertange zelf bereiken.

Het keerpunt van onze wandeltocht, op het einde van de vallei van de Gobertange, het dorp Mélin, wordt terecht als het mooiste dorp van Wallonië beschouwd; je raakt er niet uitgekeken op de eeuwenoude herenhoeves rond het stemmige, zeer Zuid-Frans aandoende dorpscentrum. Onze terugweg voert ons over het vruchtbare plateau met eindeloze vergezichten tussen Mélin en Hoegaarden. Via een diepe holle weg dalen wij terug af naar ons vertrekpunt.

Datum: Zondag 2 mei om 14u. Einde van de wandeling rond 18u30.

Vertrek: N29 van Tienen ( E40) richting Geldenaken. In Zétrud-Lumay, afslaan richting St-Rémy-Geest. Dat is de Rue du Relais. 100m na de brug over de Grote Gete en de kruising met de ravel-fietsweg is er ruim parkeermogelijkheid.

Afstand: 11,5 km bijna volledig over verkeersvrije wegen of lokale wegen. De terugweg verloopt langs niet verharde veldwegen. Bij nat weer zeker waterdicht schoeisel vereist.

Eetgelegenheid: Langs onze route is geen mogelijkheid om iets te gaan drinken ( wij komen onderweg wel een sterrenrestaurant tegen!). Indien warm en zonnig weer is het zeker nodig op de terugweg door een uitgestrekt open veld drinken te voorzien. Na de wandeling kunnen wij naar het centrum van Hoegaarden rijden ( slechts 500 m verder) waar ruim gelegenheid is tot eten en drinken ( voor zover uiteraard de covid-19 maatregelen dan de opening van de horeca toestaan).

Deelname: € 3 (gepast geld) ter plaatse aan de begeleider te betalen.

Inschrijving: georges@vertrek.be

Begeleiding: Georges; GSM 0496/10.83.63 enkel op de dag zelf.

Deelnemers: Omwille van de covid-19 maatregelen maximum aantal 9 + 1 begeleider. De deelnemers ontvangen uiterlijk één week voor het vertrek een mail van de begeleider met eventueel bijkomende informatie.

Deze uitstap is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign