Hélecine – Langs de Kleine Gete

04 oktober 2020

Deze namiddagwandeling (7 km) start in de voormalige abdij van Heylissem, nu een prachtig provinciaal domein van de provincie Waals-Brabant. Na een korte historische verkenning van de resterende abdijgebouwen (omgebouwd tot een groot kasteel) verlaten wij het domein in de richting van het dorpscentrum van Opheylissem. Dan trekken wij door diepe holle wegen resoluut het uitgestrekte veld in richting Goetsenhoven, maar komen aan in Neerheylissem. Wij volgen een lommerrijk pad mee met de kronkelende Kleine Gete en bewonderen de romaanse St Sulpitius-kerk waar het dorpscafé ook een gezellig terrasje heeft. Achter Neerheylissem kiezen wij weer de veldwegen die ons naar de kruising voeren waar heksensabbat werd gehouden. Langs de ‘weg van de duivel’ gaan wij naar de prachtige kasteelhoeve van Wetsingen. Het landelijke pad van Elsenbosch voert ons langs het kasteeldomein van Crimont terug richting provinciaal domein. Wij passeren nog het heemkundig museum Armand Pellegrin in de voormalige dorpsschool alvorens langs de grote vijvers het prachtige park te doorkruisen om af te sluiten met een drankje op het grote terras aan de vijvers.

Datum: Zondag 4 oktober om 14u ( einde wandeling rond 17u30)

Vertrek: Provinciaal domein Hélécine, Rue Armand Dewolf 2, 1357 Hélécine. Aan  de toegang tot het provinciaal domein vanaf parking 1. De toegang tot het provinciaal domein is gratis. Ook de drie parkings ( 1,2, en 3) zijn gratis.

Afstand: 7 km over deels onverharde holle wegen (route des chavées). Goede gesloten wandelschoenen zijn daarom aanbevolen. Een groot deel van het parcours gaat langs verkeersvrije wegen.

Eetgelegenheid: In het provinciaal domein is (zelfbediening) eetgelegenheid. Maar door de toeristische bekendheid van het domein zijn er rond en in Hélécine verschillende brasseries en restaurants die zondagmiddag open zijn. Je kan dus wat vroeger komen en individueel rustig lunchen voor de wandeltocht start.

Deelname: gratis.

Inschrijving: georges@vertrek.be

Begeleiding: Georges 0496/10.83.63. Enkel op de dag zelf.

Deelnemers:  maximum 10 + 1 begeleider.

Deze uitstap is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign