Hoegaarden langs de buitenkant

22 mei 2022

Onze ontdekkingstocht van de idyllische gehuchten van Hoegaarden start op de P&R parking bij de afrit 25 ( Tienen-Hoegaarden) van de E40-A3 Brussel-Luik. Langs door het heuvelachtig landschap slingerende veldwegen en paden verkennen wij de gehuchten of dorpjes Rommersom, Hauthem, Hoksem en Oorbeek, elk pareltjes van landelijke rust met hun romantische kerkjes en kapellen, watermolens( facultatief bezoek aan de werkende molen van Hoksem) en  oude vierkantshoeves. Onderweg verpozen wij even in een van die hoeves, de Begijnhoeve in Oorbeek waar het heerlijkste ijs van Oost-Brabant wordt geserveerd. En wij gaan langs de geosite van het versteende woud.

Datum: Zondag 22 mei. Vertrek om 14u00. Einde van de wandeling is afhankelijk van hoelang wij onderweg verpozen in de Begijnhoeve maar zeker om 18u30.

Afstand: Ongeveer 12 km. Het parcours verloopt over verharde veldwegen en een paar onverharde paden. Het heuvelachtig terrein is niet echt steil.

Eetgelegenheid: Na ongeveer 2/3de weg is er een stop in de Begijnhoeve. Na de wandeling is er mogelijkheid om samen iets te eten in de gezellige brasserie “In de Waterval” In het pittoreske Hoksem. De begeleider zal uiterlijk een week voor de activiteit bij mail aan de deelnemers vragen wie wil blijven eten, teneinde tijdig een tafel te reserveren.

Deelname: Bij de start een bijdrage van 3 € te betalen aan de begeleider ( liefst gepast geld).

Inschrijving: zie onderstaande link.

Begeleiding: Georges. Georges@vertrek.be Het GSM nummer wordt medegedeeld uiterlijk een week voor de wandelactiviteit bij mail.

Deelnemers; Het maximum aantal is beperkt tot 15 + 1 begeleider. Na afsluiten van de inschrijvingen krijgen de deelnemers nog een bevestiging bij mail van hun inschrijving. Uiterlijk een week voor de activiteit krijgen alle deelnemers nog bijkomende info van de begeleider per mail. Dan kan ook worden gemeld wie wil blijven avondmalen met de groep.

Deze uitstap is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign