Meerdaalwoud: De Kluis wandeling

30 oktober 2022

Deze herfstwandeling gaat van start in het centrum van het pittoreske dorp Nethen ( gemeente Grez), net over de taalgrens tegen de steile zuidrand van het Meerdaalwoud gelegen. Wij verkennen even het kleine dorpscentrum met zijn kasteelhoeve en volgen dan de muren rond het uitgestrekte domein van Savenel. Wij blijven de steile bosrand volgen in de richting van St Joris-Weert. Maar dan kiezen wij resoluut een diepe holle weg die ons naar het wouddomein van De Kluis voert. Hier is er gelegenheid met behulp van meegebrachte drank even te verpozen in de woudhut. Langs de pittoreske Paddenpoelvijver dringen wij dieper het woud in en genieten voortdurend van de mooie herfstkleuren. Een beetje avontuurlijke afdaling leidt ons terug naar Nethen.

Datum: Zondag 30 oktober om 14u. Einde van de wandeling rond 17u30.

Afstand: 10 km. De wandeling start op de parking voor het Espace Culturel de Nethen, kruising van de Rue de Hamme-Mille en de Chemin de Savenel. Praktisch het volledige parcours verloopt over onverharde dreven en bospaden. Er zit een vrij moeilijk stuk tussen. Zeker aangepast schoeisel met een stevige grip vereist.

Eetgelegenheid: Onderweg is geen gelegenheid iets te gebruiken, ook niet in De Kluis. Aan de start is wel een theehuis. En in Hamme-Mille is ruime gelegenheid iets te gebruiken alvorens te starten. Na de wandeling voorzie ik de mogelijkheid om samen lekker en gezellig te gaan avondmalen in een lokaal bistro-restaurant Le Valduc. De inschrijvers krijgen de gelegenheid naderhand om bij mij hierover te reserveren.

Deelname: Bij de start een bijdrage van 3 euro te betalen aan de begeleider (liefst gepast geld)

Inschrijving: zie onderstaande link.

Begeleiding: Georges. georges@vertrek.be Het  GSM nummer wordt later medegedeeld aan de inschrijvers in de mail met bijkomende informatie die de begeleider nog zal sturen.

Deelnemers: het maximum aantal is beperkt tot 15 + 1 begeleider. Na afsluiting van de inschrijvingen krijgen de inschrijvers nog een mail met bevestiging van hun inschrijving. Tevens met bijkomende info over het verloop van de activiteit en gelegenheid om in te schrijven voor het gezamenlijk avondmaal.

Aanmelden voor deze daguitstap

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign