Op jacht met de hertog van Arenberg(Heverlee)

14 november 2021

6Deze herfstwandeling start aan de parking langs de Tervuurse Vest in Leuven. Wij gaan die meteen onderdoor naar het ‘ Sportkot’, de sportcampus van de KU Leuven. Dat is de plaats waar vroeger het uitgestrekte domein van de hertog van Arenberg aan Leuven grensde. Wij doorkruisen het uitgestrekte voormalige kasteeldomein langs de Dijle tot aan het Kasteel van Arenberg, nu de Faculteit van Toegepaste Wetenschappen van KU Leuven. Wij verlaten het domein- universitaire campus richting de residentiële professorenwijk. Wij stappen Heverleebos binnen via de Prosperdreef. DE E40 doet ons afbuigen naar De Jacht, waar er gelegenheid is iets te gebruiken. Na het soldatenkerkhof buigen wij weer het bos in, gaan langs het arboretum, volgen de Parnassusbergdreef en via de Herendreef verlaten wij het bos  naar de Filosofenfontein, eveneens een professorenwijk. Via het Celestijnenhof gaan wij opnieuw de groene campus van de KU Leuven op richting Leuven. Indien er nog tijd is kuieren wij nog even door het Groot Begijnhof, een middeleeuwse ministad binnen Leuven, alvorens samen te eten in de Brasserie 500 ( Naamse Steenweg Heverlee).

Datum: Zondag 14 november om 14u. Einde van de wandeling is voorzien rond 17u30 à 18u( met optie Groot Begijnhof)

Vertrek: Parkingplaats langs de Tervuurse Vest; inrit links ter hoogte van huisnummer 150.

Afstand: 10-11 km over een gemakkelijk parcours, grotendeels verhard ( ook deels de bosdreven). Rustige wegen, enkel kruising van een paar drukke verkeerswegen.

Eetgelegenheid: Ongeveer halverwege is gelegenheid tot iets te gebruiken in de taverne van De Jacht. Na de wandeling kunnen wij samen het avondmaal gebruiken in deze taverne, Brasserie 500 aan De Jacht. Wie wenst te blijven eten dient dit te melden zodat de begeleider tijdig kan reserveren.

Deelname: Bij de start een bijdrage van 3 euro te betalen aan de begeleider ( liefst gepast geld).

Inschrijving: via onderstaande link

Begeleiding: Georges, Georges@vertrek.be (gsm-nummer wordt meegedeeld enkele dagen voor vertrek via mail).

Deelnemers: Het maximum aantal is beperkt tot 15 + 1 begeleider. Na afsluiten inschrijvingen ontvangen alle deelnemers een mail van de begeleider om hun inschrijving te bevestigen. Uiterlijk één week voor de activiteit geeft de begeleider nog bijkomende info over het verloop. Uiterlijk dan moet bevestigd worden wie blijft avondmalen.

 

 

Deze uitstap is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign