Sprankelende kennismaking met Beringen-Mijn

Zondag 3 maart 2024

Lief, gediplomeerd en ervaren gids Beringen, neemt op 3 maart 2024 maximum 20 Vertrekkers mee voor een afwisselende, onderhoudende en sprankelende kennismaking met de levende geschiedenis van Beringen-Mijn.

Snel inschrijven is dus de boodschap !

B-mine is binnen Europa uniek voor haar industrieel erfgoed: wij hebben de meest intacte mijnsite van Europa en ook de omgeving rond de site ademt geschiedenis uit. Wie de film MARINA zag, zal zich in het decor wanen !

We vertrekken om 10u30 stipt en gaan kijken naar oude en nieuwe bestemmingen van de oude gebouwen en dan daarna gaan we ROND de site, in de cité, een wandeling doen om kennis te maken met het leven van de mijnwerker en vooral één en ander te proeven. Hierdoor komen we in contact met de verschillende culturen die Beringen, dankzij de rijke mijngeschiedenis, telt. Ook hun eet- en drinkgewoontes komen aan bod.

We zullen even halt houden bij TODI, daarna de moskee leren kennen, waarna we beginnen aan de verkenning van de meer dan 100 jaar oude cité.

Rond 13u zullen bij “de Polen” aangekomen zijn, waar ieder een zelf meegebracht lunchpakket kan verorberen met wat goede koffie en een lekkere wodka tot besluit.

Na de lunch kuieren we een 3-4 km op een gezapig tempo verder langs mooie cottages en de oude mijnschool naar de mijnkathedraal. De glasramen van Val Saint Lambert kristal van de Beringse Mijnkathedraal zijn net gerestaureerd en dat alleen al, is al de tijd waard. Na onze biecht bekijken we het bijzondere oude voetbalstadion, de woning van een onderdirecteur, het 2de mooiste pleintje van Limburg en de villa van de directeur in zijn persoonlijk park.

Tegen dan zal het 17u zijn en keren we terug naar de parking

Datum :  zondag 3 maart 2024  om 10u30 (bijeenkomst vanaf 10u15)

Vertrek : B-mine “shopping site”, daar is dus steeds veel, gratis en veilige parking voorzien

Avondeten:  Voor wie zin heeft om de dag nog verder te verlengen, zal er een plekje worden gereserveerd in een prima lokaal restaurant gelegen aan de parking : Mia Mensa

Zonder reservatie zal eten in dit restaurant niet lukken

Kostprijs : 3 € ter plaatse te betalen aan de begeleider. (gepast geld voorzien)

Inschrijving:  via onderstaande link

Info:  info@Vertrek.be

Begeleiding: Lief

Aanmelden voor deze daguitstap

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign