Stationstapper Aarschot-Werchter-Wezemaal

8 maart 2020

Vandaag wandelen we in het land van Demer en Dijle, tussen de stations van Aarschot en Wezemaal, weliswaar met een grote boog, zodat we een dagtocht van zo’n 25 km op de teller zullen hebben staan bij aankomst.  Maar voor zij die het wat korter willen houden, is er de mogelijkheid om in te korten tot zo’n 15 km (kortere weg tussen Werchter en Wezemaal zonder de begeleider maar met duidelijk kaartje met aangeduide wandelknooppunten).

We starten onze wandeling aan het station van Aarschot.  We wandelen heel  even door het begijnhof en dan laten we ons leiden door de Demer en dat tot in Werchter.  Werchter, gelegen aan de samenvloeiing van Demer en Dijle en ondertussen wereldberoemd owv het de vele muziekfestivals, wordt onze stopplaats om onze picknick te verorberen.  Hopelijk zijn we welkom in één van de cafés aldaar.

Na onze lunch zakken we af naar Wakkerzeel, een klein dorpje tussen Haacht en Leuven gelegen.  Dan gaat het oostwaarts richting Rotselaar.  Hier ontmoeten we de Dijle terug.  We wandelen in een bocht om Rotselaar om verder oostwaarts Wezemaal te bereiken.  Misschien hebben we nog even de tijd om een welverdiend afscheidsdrankje te drinken na onze dagtocht.  In Wezemaal kan je per trein of bus terug naar Aarschot of naar Leuven.

Wanneer :  Zondag 8 maart om 9u45

Wat : ongeveer 25 km aan normale wandelsnelheid, zoveel mogelijk over niet-verharde paden.

Waar : Station van Aarschot 9u45

Extra info : Aarschot en Wezemaal liggen op eenzelfde spoorlijn.  Indien je je wagen parkeert in Wezemaal voor de wandeling begint, kan je per trein naar Aarschot sporen.

Meebrengen : picknick, drinkwater, degelijke wandelschoenen,  ev. regenjasje, wat kleingeld (voor de deelname en een drankje onderweg of op het einde)

Begeleiding : Gerd      gerd@vertrek.be

Deelname : 2,50 € (ter plaatse te betalen aan de begeleider, graag gepast, opdat we niet te veel tijd verliezen met wisselen)

Aanmelden voor deze daguitstap

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign