Stijn Meuris speelt ’59’

zaterdag 16 maart 2024

Stijn Meuris kennen we allemaal wel een beetje, als zanger van Noordkaap, Monza of Meuris, als tv gezicht, als gefascineerd spreker over de kosmos (Stijn en de sterren).  Wat misschien net iets minder geweten is, is dat Stijn ondertussen ook al enkele jaren als iets wat het midden houdt tussen conferencier en stand up comedy shows geeft.  Hij werpt een kritische blik op onze maatschappij, het reilen en zeilen in ons landje en de wereld.

Straks wordt Stijn 60. Vandaar de titel ‘59’ voor deze voorstelling.

Op zijn site lezen we het volgende:

Stijn Meuris is net geen zestig – het was ook voor hem even schrikken.

59 jaar lang is hij al aanwezig in dit rare landje.

Lang genoeg om wat dingetjes geleerd te hebben, net niet lang genoeg om het kind definitief uit de man te verdrijven. 59 worden was een bizar kantelpunt in zijn leven. En in dat van vele tienduizenden anderen, want nooit eerder waren er zoveel zestigers en bijna-zestigers in Vlaanderen.

We vormen samen the moral majority, mensen!

Het heeft geen haar gescheeld (in ‘Tirade 5, De Stilstand’ vertelde Meuris met veel vuur over zijn hartstilstand, die wonderlijk samenviel met de algemene corona-stilstand), maar in ’59’ analyseert hij op geheel eigen wijze en met veel humor en scherpzinnigheid het afgelopen jaar – dat van ons allemaal en dat van hemzelf.

’59’ gaat over wat is geweest, en over wat ons nog rest. Dat laatste is steeds minder, maar dat maakt niet uit: ruim anderhalf uur lang neemt Stijn Meuris zijn publiek mee op een trip doorheen herkenbare situaties en irritaties. Hij connecteert gebeurtenissen uit de politiek, cultuur en samenleving tot een hilarisch verhaal dat je met enige goeie wil een eindejaarsconférence zou kunnen noemen. Of solotheater, of gewoon storytelling. Of ook niet.

Hoe dan ook; ’59’ raast als een trein, waardoor zestig ineens nog veraf lijkt.

We hebben voor Het Vertrek een aantal kaarten in optie genomen.  Wil je er bij zijn, aarzel niet en schrijf meteen in.

Datum : Zaterdag 16 maart 2024 – 20u00

Locatie : GC Den Breughel Wespelaarsesteenweg 85, 3150 Haacht

Deelnemers : iedereen welkom

Kostprijs: 18 € (per persoon) vooraf te storten aan de begeleider na afspraak.  Let op, je plaats is pas verzekerd na ontvangst van het geld op rekening! Wie eerst komt, eerst maalt 😊. Inschrijven zo snel mogelijk, ten laatste 10 maart.

Inschrijving:  via onderstaande link

Info  gerd@vertrek.be

Begeleiding: Gerd

Aanmelden voor deze daguitstap

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign