Taalgrens: Limburgs Haspengouw en Jekervallei

3 juli 2021

Voor deze fietstocht is Tongeren onze vertrekplaats. We starten onze lus naar het Noord-Westen langs heuvelende wegen. Denk hierbij aan vergezichten zoals je alleen in Haspengouw hebt. In Riemst nemen we de afslag naar Zichen-Zussen-Bolder waar we verwacht worden in een  dorpscafé voor een natje en een droogje. Dan staan er ongeveer 30 km op de teller. In Kesselt fietsen we een eindje langs het Albertkanaal, om even voorbij Vroenhoven oostwaarts af te buigen en de vallei van de Jeker in te fietsen. Hier fietsen we dus aan de andere kant van de taalgrens. Sedert de talentelling van 1947 horen deze dorpen bij Wallonië. De vallei van de Jeker heeft enkele autovrije fietstroken, hier kunnen we ons even in de Ardennen wagen door de beboste flanken, maar zonder het  Ardense klimmen. Zo fietsen we ongemerkt terug Tongeren in.

Datum :   zaterdag 3 juli 2021 om 10u30

Vertrek : afspraak: op de parking van CC de Velinx kan je  gratis parkeren. Je rijdt een eindje voorbij de parking van het vaccinatiecentrum. Adres: Dijk 111 Tongeren

Afstand : 58 km

Eetgelegenheid: we kunnen soep en Limburgse Vlaai eten in het dorpscafé in Zichen-Zussen-Bolder. Breng wel nog je picknick mee. Noteer onderaan je inschrijvingsformulier of je soep en/of vlaai wilt. Hier moeten we cash betalen. Na de tocht is er mogelijkheid om te eten in het restaurant van de Velinx, als je mee wilt gaan, noteer je dit ook bij je inschrijving.

Deelname: 3 € ter plaatse aan de begeleider te betalen

Inschrijving: via onderstaande link

Info: Marleen@vertrek.be

Begeleiding: Marleen

Deelnemers : max 11 + begeleider

 

Aanmelden voor deze daguitstap

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign