Van Beveren naar Sint-Niklaas

10 april 2022

Vandaag zoeken we het lange afstandspad Waas- en Reynaertsland terug op.  In het verleden bewandelden we al enkele trajecten van dit pad met leuke groepen wandelaars van Het Vertrek.  Nu de lente stilaan van zich laat horen, is het dus de hoogste tijd om dit pad verder te verkennen of vanaf hier aan te sluiten.

Het pad werd in 2020 verkozen tot wandelroute van het jaar.  Eens te meer een reden om onze wandelschoenen aan te binden en op verkenning te gaan.  We starten onze wandeling in Beveren aan het station en wandelen tot het station van Sint-Niklaas (beide stations liggen op een zelfde spoorlijn). Goed voor zo’n 23 km wandelplezier.

Hoewel Vlaanderen erg dicht bebouwd is, is er gelukkig toch ook nog heel wat groen en zo nu en dan mooi idyllische wandelpaadjes.  We slingeren zo door het Waasland.  Op ons pad komen we langs het Hof ter Saksen, door de dorpen Haasdonk, met het fort van Haasdonk en Nieuwkerken-Waas om uiteindelijk Sint-Nilkaas te bereiken.

Het wordt geen sprint, maar we wandelen aan een mooi wandeltempo van zo’n 4,5 per uur.  Uiteraard met zo nu en dan een korte pauze om bij te tanken, een tussendoortje te eten of even te verpozen bij een mooi landschap of om een foto te maken van bezienswaardigheden op ons pad.  Zo kunnen we op een deftig uur Sint-Niklaas bereiken, opdat iedereen nog vlot en tijdig kan thuis geraken.

Mensen die met de auto komen parkeren best de auto bij het station van Beveren en sporen dan na de wandeling Sint-Niklaas terug naar Beveren (minder dan 10 minuten).  Al kan het ook omgekeerd, parkeer je wagen in Sint-Niklaas en neem daar de trein naar het station van Beveren voor de wandeling begint.

Wanneer:  Zondag 10 april om 9u35 in Beveren aan het station.

Wat : ongeveer 23 km aan normale wandelsnelheid, zoveel mogelijk over niet-verharde paden.

Waar : Station van Beveren.

Meebrengen : picknick, voldoende drinkwater, degelijke wandelschoenen,  ev. regenjasje, wat kleingeld (voor de deelname), mondmasker voor op het openbaar vervoer en andere plaatsen waar afstand houden moeilijk is, ontsmettende alcoholgel,

Begeleiding : Gerd      gerd@vertrek.be

Inschrijven: via onderstaande link

Deelname : 3 € (ter plaatse te betalen aan de begeleider, graag gepast, opdat we niet te veel tijd verliezen met wisselen).

Aanmelden voor deze daguitstap

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign