Van Lierke-plezierke via Berlaar naar Heist-op-den-Berg

1 maart 2020

Vandaag laten we ons leiden door de Nete, veelal de Grote Nete op een ‘stationsstapper’ van Lier via Berlaar naar Heist-op-den-Berg.  Een tocht van een goede 26 km, maar met de mogelijkheid af te haken of in te pikken in Berlaar.  Vanaf Berlaar is het ongeveer een dikke 15 km wandelen tot Heist-op-den-Berg.

We starten onze wandeling aan het station van Lier, de stad gekend oa van de Zimmertoren en opper-Kreuner Walter Grootaers.

Nog voor we Lier verlaten ontmoeten we de Nete al.  Bij de samenvloeiing van de Grote en de Kleine Nete verlaten we Lier.  Vanaf hier volgen we een heel stuk de Grote Nete.  Rond de middag komen we aan in het centrum van Berlaar.  Hier hopen we gastvrij ontvangen te worden in een café om onze meegebrachte picknick te verorberen bij een drankje of een soepje.

Mensen die liever een kortere tocht maken vandaag kunnen hier dus ofwel afhaken ofwel aansluiten.  Berlaar ligt op de spoorlijn Lier – Heist-op-den-Berg.  Vermoedelijk zijn we rond 12u30 op de Markt in Berlaar, op wandelafstand van het station van Berlaar.

We verlaten Berlaar en gaan terug op zoek naar onze leidraad, de Grote Nete, die we overigens vrij snel weer ontmoeten.  We verlaten de Grote Nete onderweg even om een ommetje te maken over de Kruiskensberg, aan de rand van Nijlen.  Daarna pikken we terug in en volgen we de Grote Nete terug als leidraad, zuidwaarts, richting Itegem en verder naar Heist-op-den-Berg.  Desgewenst kunnen we hier nog iets drinken, alvorens we naar het station gaan.

Wanneer :  Zondag 1 maart om 10u30.

Wat : ongeveer 26 km aan normale wandelsnelheid, zoveel mogelijk over niet-verharde paden.

Waar : Station van Lier (10u30) of Markt Berlaar (+/- 12u30).

Extra info : Lier, Berlaar en Heist-op-den-Berg liggen op eenzelfde spoorlijn, hetgeen het mogelijk maakt om in Berlaar af te haken of aan te sluiten en na de wandeling vanuit Heist-op-den-Berg per trein terug te keren naar Lier (of Berlaar), indien je bv daar je wagen parkeert of indien je je wagen in Heist-op-den-Berg parkeert ’s morgens voor aanvang van de wandeling naar het beginpunt te sporen.

Meebrengen : picknick, drinkwater, degelijke wandelschoenen,  ev. regenjasje, wat kleingeld (voor de deelname en een drankje onderweg of op het einde)

Begeleiding : Gerd      gerd@vertrek.be

Deelname : 2,50 € (ter plaatse te betalen aan de begeleider, graag gepast, opdat we niet te veel tijd verliezen met wisselen)

 

Aanmelden voor deze daguitstap

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign