Van Lokeren naar Waasmunster

23 augustus 2020

Vandaag wandelen we weer in lijn.  Deze keer bewandelen we de Streek GR Waas- en Reynaertland.

We starten in het centrum van het gezellige stadje Lokeren.  Al snel verlaten we het stadje en zoeken we de rivier de Durme op.  Deze vormt een geruime tijd onze leidraad door het mooie landschap.

Verder op ons pad komen we langs het natuurgebied ‘Molsbroek’.  We kronkelen door dit bijzondere en waterrijke natuurgebied.  Verderop komen we de Durme weer tegen.

Vervolgens wandelen we over het grondgebied van Hamme en Zele om ten slotte Waasmunster te bereiken.

Ook nu wordt het geen sprint, maar we wandelen aan een normaal wandeltempo van zo’n 4 à 5 km per uur.  Uiteraard met zo nu en dan een korte pauze om bij te tanken, een tussendoortje te eten of even te verpozen bij een mooi landschap.

We vertrekken aan het station van Lokeren, om  10u05, na aankomst van de trein uit Antwerpen).

In Waasmunster nemen we de bus naar Sint-Niklaas (met treinverbinding naar Lokeren) of we nemen een rechtstreekse bus naar Lokeren.  Dit in functie van het aankomstuur van de wandeling, in Waasmunster.

Mensen die met de auto komen parkeren best de auto bij het station van vertrek (Lokeren) en bussen en sporen dan na de wandeling vanuit Waasmunster naar Lokeren.

De recent aangepaste coronamaatregelen schrijven voor dat wandelen in beperkt gezelschap nog steeds is toegelaten, op voorwaarde weliswaar van het respecteren van de nodige afstandsregels.  We rekenen dan ook op ieders verantwoordelijkheid om steeds voldoende afstand te houden.  Nav diezelfde maatregels zullen we sowieso ook buiten picknicken in het open veld of in het bos (niet op een terras), op voldoende afstand van elkaar.  Voorzie dus desgewenst een plastic zak of een matje om op te zitten alsook ook voldoende drank.  Caféstop of terrasstop is dus ook sowieso onmogelijk, gezien men alleen met de eigen familie op café mag gaan.

Wanneer:  zondag 23 augustus om 10u05.

Wat : ongeveer 22 km aan normale wandelsnelheid, zoveel mogelijk over niet-verharde paden.

Waar : Station van Lokeren.

Meebrengen : picknick, voldoende drinkwater, degelijke wandelschoenen,  ev. regenjasje, wat kleingeld (voor de deelname), mondmasker voor op het openbaar vervoer en andere plaatsen waar afstand houden moeilijk is, ontsmettende alcoholgel. .

Begeleiding : Gerd      gerd@vertrek.be

Deelname : 2,50 € (ter plaatse te betalen aan de begeleider, graag gepast, opdat we niet te veel tijd verliezen met wisselen).

 

Deze uitstap is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign