Van Tourinnes-la-Grosse naar Jodoigne

29 mei 2022

We trekken vandaag naar het noord-oostelijk deel van de provincie Waals-Brabant, net onder de (taal)grens met Vlaams-Brabant.  We wandelen over de Waals-Brabantse streek GR ‘Tour-du-Brabant-Wallon.  Gezien het voor velen een verlengd weekend is, misschien de ideale afsluiter.  Het belooft een mooie en enigszins avontuurlijke wandeldag te worden.  Op zich zeker geen moeilijke tocht qua wandelpaden, maar zo nu en dan zal het misschien een beetje zoeken zijn welk pad te volgen, gezien we regelmatig over veldwegen of kasseiwegen wandelen te midden van uitgestrekte velden, waardoor er weinig mogelijkheden tot markering zijn.  Zo nu en dan wandelen we over oude holle wegen.

We starten onze wandeling in het kleine Tourinnes-la-Grosse,een mooi dorpje dat gedomineerd wordt door een stevige Romaanse kerk. Op onze tocht passeren we enkele indrukwekkende grote vierkantshoeves, te midden van uitgestrekte landerijen.  Ook andere dorpjes waar we passeren zijn slechts een beperkt aantal huizen of hoeves groot.  Zo wandelen we door Gobertange, Mélin, Beauvechain, …

Het begin- en eindpunt van deze wandeling liggen op dezelfde buslijn van de TEC.  Lijn 18 rijdt tussen Leuven station en Jodoigne via Tourinnes-la-Grosse en terug.

Voor mensen die met de trein komen en om 9u05 toekomen in Leuven, moet het net lukken om de bus van 9u08 te halen.  Als je ingeschreven bent en je ticket betaald hebt, zorg ik er voor dat de bus eventueel 1 of 2 minuten extra wacht, zodat je mee kan.

Indien je geen TEC Mobib kaart hebt, kan ik desgewenst de nodige bustickets voorzien.  Gelieve hiervoor 3 euro per ticket na inschrijving over te schrijven (voor meer info, zie bevestigingsmail na inschrijving via de website).

Wanneer:  Zondag 29 mei 2022.

Wat : ongeveer 22 km aan normale wandelsnelheid, zoveel mogelijk over niet-verharde paden.

Waar : Station van Leuven – 9u00.

Meebrengen : picknick en eventueel tussendoortjes, voldoende drinkwater, degelijke wandelschoenen,  ev. regenjasje, wat kleingeld (voor de deelname), mondmasker voor op het openbaar vervoer en andere plaatsen waar afstand houden moeilijk is, ontsmettende alcoholgel,  Mobib-kaart met TEC-ticket(s)

Begeleiding : Gerd      gerd@vertrek.be

Inschrijven: via onderstaande link

Deelname : 3 € (ter plaatse te betalen aan de begeleider, graag gepast, opdat we niet te veel tijd verliezen met wisselen).

Aanmelden voor deze daguitstap

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign