Van Waasmunster naar Bazel

14 mei 2021

Vandaag zoeken we het lange afstandspad Waas- en Reynaertsland terug op.  Vorig jaar bewandelden we een eerste traject van dit pad met een leuke groep wandelaars van Het Vertrek.  Nu we weer in groep op tocht mogen, is het dus de hoogste tijd om dit pad verder te verkennen of vanaf hier aan te sluiten.

Het pad werd in 2020 verkozen tot wandelroute van het jaar.  Eens te meer een reden om onze wandelschoenen aan te binden en op verkenning te gaan.  We starten onze wandeling in Waasmunster en wandelen tot Bazel, goed voor zo’n 27 km wandelplezier.  Plezier zullen we er zeker wel aan beleven, want het belooft een gevarieerde tocht te worden met heel wat bijzonderheden onderweg, waar we van wat dichterbij of wat verder af al wandelend een blik op kunnen werpen.  Al snel na onze start komen we in het natuurgebied Groot Broek.  Vervolgens steken we de Durme over over de Mirabrug en belanden we in Hamme.  Onderweg naar Tielrode wandelen we door het natuurgebied Den Bunt.  Wat verderop nemen we het voetveer om de Durme terug over te steken.  In Tielrode wandelen we rond het Tielrodebroek en langs de Schelde. Voor we in het centrum van Temse komen zien we nog een herinnering aan de Boelscheepswerf.  In Temse zien we de Scheldebruggen, de langste bruggen over een rivier, in België.  Ondertussen zijn we al meer dan halfweg van ons traject.  Eventueel kan je hier afhaken en vanuit het station van Temse huiswaarts keren.  Op weg naar Steendorp zien we het Fort van Steendorp, één van de vele forten rond Antwerpen, liggen.  We zetten ons traject verder door lokaal groen naar Rupelmonde, de plaats waarde de Rupel in de Schelde uitmondt.  Van hier is het nog een paar km tot aan het Kasteel van Wissekerke in Bazel, nabij ons eindpunt op het Waas- en Reynaertsland pad, voor vandaag.  Eventueel kunnen we ter afsluiting een terrasje opzoeken, al moeten we rekening houden met de geldende coronamaatregelen en kunnen we niet op voorhand reserveren…

De wandeling start in Waasmunster.  Maar het is echter het eenvoudigste om samen te komen aan het station van Sint-Niklaas.  Van daar kunnen we dan de bus naar Waasmunster nemen en na de wandeling nemen we dan vanuit Bazel de bus terug naar Sint-Niklaas.  Onderweg kan er afgehaakt worden in Temse, vanwaar je met de trein naar Sint-Niklaas kan sporen.

Het wordt geen sprint, maar we wandelen aan een goed wandeltempo van zo’n 4,5 à 5 km per uur.  Uiteraard met zo nu en dan een korte pauze om bij te tanken, een tussendoortje te eten of even te verpozen bij een mooi landschap of om een foto te maken van bezienswaardigheden op ons pad.  Zo kunnen we op een deftig uur Bazel bereiken, opdat iedereen nog vlot en tijdig kan thuis geraken.

Mensen die met de auto komen parkeren best de auto bij het station van Sint-Niklaas en bussen dan na de wandeling vanuit Bazel naar Sint-Niklaas (of nemen na 17 km vanuit Temse de trein naar Sint-Niklaas).

Mensen die met het openbaar vervoer komen, nemen best de trein naar Sint-Niklaas en zorgen er voor dat ze op tijd zijn voor de bus (nr 82) naar Waasmunster, die om .8u45 vertrekt op perron 3 aan het station van Sint-Niklaas, met aankomst om 9u15 in Waasmunster, van waar we onmiddellijk beginnen te wandelen.  Na aankomst in Bazel kan je met bus 93 of 95 naar Sint-Niklaas station terugkeren.

Wanneer:  vrijdag 14 mei 2021 om 8u45 Sint-Niklaas (busperron 3) .

Wat : ongeveer 27 km aan normale wandelsnelheid, zoveel mogelijk over niet-verharde paden.  Afhaken na +/- 17 km in Temse is mogelijk.

Waar : Station van Sint-Niklaas.

Meebrengen : picknick, voldoende drinkwater, degelijke wandelschoenen,  ev. regenjasje, wat kleingeld (voor de deelname), mondmasker voor op het openbaar vervoer en andere plaatsen waar afstand houden moeilijk is, ontsmettende alcoholgel,  Lijnkaart of je abonnement van De Lijn (betalen per sms of via De Lijn app of KBC Mobile kan ook, cash echter niet).

Begeleiding : Gerd (tel 0487/37.18.02) enkel dag zelf

Info:      gerd@vertrek.be

Deelname : 3 € (ter plaatse te betalen aan de begeleider, graag gepast, opdat we niet te veel tijd verliezen met wisselen).

Aanmelden voor deze daguitstap

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign