Van Waver naar La Roche (Waals-Brabant)

4 juli 2020

Vandaag laten we ons (ver)leiden door de al dan niet gekende rood-witte ‘vlaggetjes’ die je her en der op palen of bomen aantreft.

We beginnen onze tocht in de provinciehoofdplaats van de jongste provincie van ons land, nl Waver in Waals-Brabant.  Kort werpen we een blik op het centrum en dan zetten ‘koers’ richting het zuiden.

Het wordt een afwisselende tocht door een glooiend landschap, met onderweg zowel bos als open vlaktes onder de vorm van velden of weides.

We passeren na een 8-tal kilometer de enigszins artificieel aandoende universiteitsstad Louvain-la-Neuve.  Mensen die slechts een korte wandeling willen maken, kunnen hier afhaken en op eigen initiatief naar het station gaan om terug te keren naar Waver.

Met de andere wandelaars zetten we onze tocht verder tot aan het station van La Roche (uiteraard niet La Roche en Ardennes, maar La Roche in Waals Brabant 🙂 ).

Wanneer:  Zaterdag 4 maart oktober om 9u30 .

Wat : ongeveer 22 km aan normale wandelsnelheid, vnl over niet-verharde paden.

Waar : Station van Waver.  Indien je met de wagen komt, kan je parkeren aan het station (let wel, mogelijk is dit betalend)

Extra info : na de wandeling nemen we de trein in La Roche naar Waver.  Ifv van de resterende tijd tussen aankomst van de wandeling en het vertrek van de trein, kunnen we ev. iets drinken in La Roche dan wel in Waver, uiteraard voor zover er horeca beschikbaar zal zijn, waar we dan bovendien nog met onze volledige groep terecht kunnen, rekening houdend met de ‘nieuwe’ spelregels.

Meebrengen : picknick, voldoende drinkwater, degelijke wandelschoenen,  ev. regenjasje, wat kleingeld (voor de deelname en een drankje onderweg of op het einde, voor zover de locale horeca open zal zijn en het mogelijk is een groep te ontvangen)

Begeleiding : Gerd      gerd@vertrek.be

Deelname : 2,50 € (ter plaatse te betalen aan de begeleider, graag gepast, opdat we niet te veel tijd verliezen met wisselen).

Aanmelden voor deze daguitstap

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign