Wandeling Braine l’Alleud Tubize

9 augustus 2020

Vandaag wandelen we weer in lijn tussen twee stations, met de (gekende) ‘vlaggetjes’ van de GR als leidraad.

Deze keer kiezen we voor het glooiende landschap, net over de taalgrens, ten zuiden van Brussel.  We wandelen van Braine L’Alleud (Eigenbrakel) naar Tubize (Tubeke), een dikke 25 km.

We merken al snel dat we hier maar net over de taalgrens wandelen.  De meeste dorpen hebben zowel een naam in het Frans als in het Nederlands.  Ken jij de Nederlandstalige namen van deze dorpen waar we passeren?  Braine-le-Château, Oisquercq, Wauthier-Braine, …

Het wordt geen sprint, maar we wandelen aan een normaal wandeltempo van zo’n 4 à 5 km per uur.  Uiteraard met zo nu en dan een korte pauze om bij te tanken, een tussendoortje te eten of even te verpozen bij een mooi landschap.

Dit traject maakt deel uit van de streek GR ‘Tour du Brabant-Wallon’, een ‘grote lusvormige’ wandeling door de jongste provincie van ons land.

We vertrekken aan het station van Braine L’Alleud, om  9u30, na aankomst van de trein uit Brussel-Zuid (aankomstuur 9u20).

De terugreis huiswaarts vatten we aan in het station van Tubize (rechtstreekse lijn naar Brussel-Zuid, met van daaruit overstapmogelijkheden naar andere treinlijnen, waaronder ook naar het beginstation van Braine L’Alleud).

Mensen die met de auto komen parkeren best de auto ofwel bij het station van vertrek (Braine L’Alleud en sporen dan na de wandeling vanuit Tubize via Brussel-Zuid naar Braine L’Alleud ofwel parkeren ze ’s morgens in Tubize en sporen dan vanuit Tubize via Brussel-Zuid naar Braine L’Alleud.

De recent aangepaste coronamaatregelen schrijven voor dat wandelen in beperkt gezelschap nog steeds is toegelaten, op voorwaarde weliswaar van het respecteren van de nodige afstandsregels.  We rekenen dan ook op ieders verantwoordelijkheid om steeds voldoende afstand te houden.  Nav diezelfde maatregels zullen we sowieso ook buiten picknicken in het open veld of in het bos (niet op een terras), op voldoende afstand van elkaar.  Voorzie dus desgewenst een plastic zak of een matje om op te zitten alsook ook voldoende drank.  Caféstop of terrasstop is dus ook sowieso onmogelijk, gezien men alleen met de eigen familie op café mag gaan.

Wanneer:  zondag 9 augustus om 9u30 .

Wat : ongeveer 25 km aan normale wandelsnelheid, zoveel mogelijk over niet-verharde paden.

Waar : Station van Braine L’Alleud.  Indien je met de wagen komt, kan je parkeren aan het station (let wel, mogelijk is dit betalend)

Extra info : na de wandeling nemen we de trein in Tubize naar Brussel-Zuid, vanwaar je alle kanten op kan.

Meebrengen : picknick, voldoende drinkwater, degelijke wandelschoenen,  ev. regenjasje, wat kleingeld (voor de deelname), mondmasker voor op het openbaar vervoer en andere plaatsen waar afstand houden moeilijk is, ontsmettende alcoholgel. .

Begeleiding : Gerd      gerd@vertrek.be

Deelname : 2,50 € (ter plaatse te betalen aan de begeleider, graag gepast, opdat we niet te veel tijd verliezen met wisselen). Maximum 10 personen.

Aanmelden voor deze daguitstap

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign