Wandeling rond de bronnen van de Velpe (Bierbeek)

27 maart 2022

Deze voorjaarswandeling start op de parkingplaats in het centrum van het rurale dorp Opvelp. Wij volgen De Velpe in haar laatste honderd meter en verlaten zo het stille dorp. Langs kronkelende landwegen, deels als holle weg ingegraven in de heuvels stijgen wij naar de hoogten. Hier ontdekken wij vergeten gehuchten zoals De Perre en net over de taalgrens La Misère, maar ook oeroude bossen die soms een mysterieus vervallen heiligdom verbergen. Weidse landschappen en uitgestrekte velden doen ons voortdurend bewonderend rondkijken. Maar ook enkele historische vierkanthoeves liggen langs onze wandelweg.

Datum: Zondag 27 maart. Vertrek om 14u. Einde van de wandeling is voorzien rond 17u30.

Vertrek: Parkingplaats van het OC De Velpe langs de Velpestraat in het centrum van Opvelp. Met de auto bereikbaar vanaf uitrit 24-Boutersem van de E40/A3 Leuven-Luik.

Afstand: Ongeveer 11 km ( naargelang de weersomstandigheden kan de tocht ingekort of uitgebreid worden). Het parcours loopt hoofdzakelijk over niet verharde veld- en landwegen. Het terrein is heuvelachtig maar wij doen geen steile hellingen.

Eetgelegenheid: Omdat wij bijna uitsluitend door velden en bossen wandelen is onderweg geen gelegenheid om iets te gebruiken. Na de wandeling is er wel gelegenheid om samen te eten in de pittoreske eetcafé In De Molen in Bierbeek. De begeleider zal uiterlijk een week voor de wandelactiviteit bij mail vragen wie blijft eten zodat hij de nodige reservaties kan doen.

Deelname: Bij de start een bijdrage van 3 euro te betalen aan de begeleider ( liefst gepast geld).

Inschrijving: Zie onderstaande link.

Begeleiding: Georges. Georges@vertrek.be Het GSM nummer wordt medegedeeld uiterlijk een week voor de wandelactiviteit bij mail.

Deelnemers: Het maximum aantal is beperkt tot 15 + 1 begeleider. Na afsluiten van de inschrijvingen krijgen alle ingeschreven deelnemers een mail van de begeleider om hun inschrijving te bevestigen. Uiterlijk een week voor de datum van de wandeltocht krijgen alle deelnemers nog bijkomende info van de begeleider per mail. Dan kan ook gemeld worden wie mee gaat avondmalen.

Deze uitstap is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign