Wandeling van Nijvel naar Villers-la-Ville

2 mei 2021

Nu het weer mag, kunnen we in een klein gezelschap van 9  (+ begeleider) fervente langere afstand wandelaars weer op pad.

Vandaag trekken we naar onze jongste provincie, Waals-Brabant.  We wandelen vanuit Nijvel (Nivelles) naar Villers-la Ville.  Starten doen we aan het station van Nijvel, maar al heel snel komen we aan de grote romaanse collegiale kerk, midden in het centrum.  We zigzaggen een beetje door het centrum en de rand om vervolgens vnl door een open platte land landschap te wandelen. Oude kassei- en veldwegen maken vaak deel uit van ons traject.  Onderweg passeren we oa langs het kasteel Hautain-le-Val en de bronnen van de Dijle, al kunnen we de bron zelf moeilijk van dichtbij zien, gezien ze deel uitmaakt van een watervoorzieningsgebied. Verderop zien we een grote hoeve, holle wegen, de kasteelhoeve van Le Châtelet om tot slot aan te komen in Villers-la-Ville.  Hier kunnen we terug de trein nemen, huiswaarts.

Het wordt geen sprint, maar we houden er toch het tempo.  We wandelen aan een normaal wandeltempo van zo’n 4,5 à 5 km per uur.  Uiteraard met zo nu en dan een korte pauze om bij te tanken, een tussendoortje te eten of even te verpozen bij een mooi landschap.

We vertrekken aan het station van Nijvel om even over 9u30, na aankomst van de trein uit Brussel.  Mensen die met de wagen komen kunnen ofwel de wagen hier parkeren ofwel in Villers-la-Ville en dan de trein naar Nijvel nemen, al zal je dan vroeg moeten vertrekken, want er is helaas geen rechtstreekse treinverbinding tussen Nijvel en Villers-la-Ville.

Inschrijven via de website.  Je krijgt enkele dagen voor de activiteit nog een mailtje met de laatste nodige info en deelnemerslijst.  Bekijk dus zeker daags voor de dagtocht nog even je mailbox, want bij uitzonderlijk slecht weer kan deze tocht geannuleerd worden alsook ten gevolge van eventueel nieuwe coronamaatregels..  Mogen we er op rekenen dat als je inschrijft, je ook zeker deelneemt, want er is maar een beperkt aantal plaatsen en bij niet opdagen neem je de plaats van iemand die misschien ook graag zou meegaan!

Wanneer:  zondag 2 mei 2021 even na 9u30 .

Wat : ongeveer 26 km aan normale wandelsnelheid, zoveel mogelijk over niet-verharde paden.

Waar : Station Nijvel.

Extra info : wandelen is heden ongeveer het enigste wat in beperkte groep mag (open lucht), maar uiteraard met respect voor de 1,5 meter afstand.  Wil je dan ook zoveel mogelijk houden aan deze ene eenvoudige regel, zodat we de komende maanden nog vaker kunnen gaan wandelen in groep.

Meebrengen: picknick (gebeurt noodzakelijkerwijze in open lucht), voldoende drinkwater (geen horeca mogelijk!), degelijke wandelschoenen,  ev. regenjasje, wat kleingeld (voor de deelname), mondmasker voor op het openbaar vervoer en andere plaatsen waar afstand houden moeilijk is, ontsmettende alcoholgel.

Begeleiding : Gerd      gerd@vertrek.be

Telefoon: 0487/37.18.02

Deelname : 3,00 € (ter plaatse te betalen aan de begeleider, graag gepast, opdat we niet te veel tijd verliezen met wisselen).

Aanmelden voor deze daguitstap

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign