Wandeling van Spa naar Aywaille

04 oktober 2020

Ook vandaag wandelen we weer in lijn tussen twee stations, met de (gekende) ‘vlaggetjes’ van de GR als leidraad.

Deze keer kiezen we voor misschien wel de mooiste GR van België, of toch zeker voor het mooiste stukje GR 15, nl tusen Spa en Aywaille.  Het wordt een tocht van zo’n 23 km..

We vertrekken in het mondaine keuroord Spa, al jaren lang een grote toeristische trekpleister in de provincie Luik.  We komen even door het centrum, alvorens we via mooi paden verder trekken.  We passeren verschillende kleine dorpjes en natuurlijk ook de wellicht gekende, spectaculaire en bijzonder mooie vallei van de Ninglinspo.  Ook de grotten van Remouchamps liggen op ons traject, maar een bezoek is misschien iets voor een andere gelegenheid.  Eindigen doen we in een ander gekende toeristische trekpleister, Aywaille.

Het wordt geen sprint, maar we wandelen aan een normaal wandeltempo van zo’n 4 à 5 km per uur.  Uiteraard met zo nu en dan een korte pauze om bij te tanken, een tussendoortje te eten of even te verpozen bij een mooi landschap.  Let wel, we houden het tempo zodanig dat we zeker de trein van 17u23 in Aywaille halen, gezien deze trein maar om de twee uur rijdt.

We vertrekken aan het station van Spa om  10u15, na aankomst van de trein uit Luik-Guillemins (10u10).

De terugreis huiswaarts vatten we aan in het station van Aywaille (rechtstreekse lijn naar Luik-Guillemins, met van daaruit overstapmogelijkheden naar andere treinlijnen).

Voor deze dagtocht is vervoer per wagen minder evident.  Voor zij die absoluut (deels) met de wagen willen komen, is het aangewezen om naar Luik-Guillemins te rijden en daar te parkeren (betalend) en dan verder met de trein te reizen.

Inschrijven via de website.  Je krijgt enkele dagen voor de activiteit nog een mailtje met de laatste nodige info en deelnemerslijst.  Bekijk dus zeker daags voor de dagtocht nog even je mailbox, want bij uitzonderlijk slecht weer kan deze tocht geannuleerd worden.

Wanneer:  zondag 4 oktober 2020 10u15

Afstand: zowat 23 km

Wat : ongeveer 23 km aan normale wandelsnelheid, zoveel mogelijk over niet-verharde paden.

Waar : Station van Spa.

Extra info : na de wandeling nemen we de trein in Aywaille.

Meebrengen : picknick, voldoende drinkwater, degelijke wandelschoenen,  ev. regenjasje, wat kleingeld (voor de deelname), mondmasker voor op het openbaar vervoer en andere plaatsen waar afstand houden moeilijk is, ontsmettende alcoholgel. .

Begeleiding : Gerd      gerd@vertrek.be

Deelname : 2,50 € (ter plaatse te betalen aan de begeleider, graag gepast, opdat we niet te veel tijd verliezen met wisselen).

Aanmelden voor deze daguitstap

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign