Sneeuwstapvakantie in natuurgebied Les Ecrins

28 januari 2023

Eind januari 2023 (vertrekdatum 29 januari) trek ik een week naar het natuurgebied Les Ecrins in Frankrijk voor een mooie sneeuwstapvakantie.

In een regio met grote sneeuwzekerheid worden er dagtochten gemaakt die haalbaar zijn voor iedere wandelaar die houdt van een dagtocht.  Let wel, het betreft wandelingen met sneeuwraketten, uiteraard in de sneeuw, wat iets zwaarder is qua wandelen dan over gewone sneeuwvrije paden.  De regio is bergachtig, dus dagelijks zijn er wel wat hoogtemeters, zowel klimmen als dalen. We gaan samen op tocht met een lokale gids die ons dagelijks de mooiste plaatsen van dit natuurpark laat zien.  Een lokale gids is niet alleen noodzakelijk, maar voor deze tochten zelfs verplicht om er over te waken dat alles veilig blijft.  Het zijn op zich geen gevaarlijke of technisch geen moeilijke tochten, maar in de sneeuw ziet het landschap en dus ook de wandelpaden er helemaal anders uit en is de kennis van een lokale expert echt wel nodig.  We verblijven in vol pension vanaf het avondmaal van de dag van aankomst tot en met de picknick op de dag van vertrek, in tweepersoonskamers in een tweesterren herberg. Kosten van de lokale gids, huur sneeuwraketten en lokale verplaatsingen zijn eveneens inbegrepen.

info bij Gerd: gerd@vertrek.be

Aanmelden voor deze reis

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign