Reis Kerstvakantie 2024

december 2024

Hallo,

Update 28/05/2024: de keuze is gevallen op Marokko:

Zoals je misschien al gelezen hebt op de site of her of der gehoord hebt bij andere Vertrekkers, tijdens de kerstvakantie gaan we met een fijn gezelschap naar de Marokkaanse Sahara voor een mooi en onvergetelijk woestijnavontuur.

Een blitz bezoekje aan Marrakech, stad uit duizend-en-één-nacht, om midden in de winter letterlijk op te warmen, waarna we zuidwaarts trekken.  Een mooi rit brengt ons tot aan de rand van de woestijn.  Daar maken we kennis met het lokaal team dat ons mee op avontuur neemt in de woestijn en ons dagelijks verwent met mooie, doch niet al te zware wandelingen en heerlijke maaltijden.

’s Avonds genieten we na bij een thee aan het kampvuur en bewonderen we een prachtige en bij ons ongeziene sterrenhemel.  Daarna kruipen we in onze warme slaapzak in ons tentje of voor de echte avonturiers onder deze mooie sterrenhemel 😉.

Alvorens we terugkeren naar België duiken we nog even de souks van Marrakech in om een souvenirtje te scoren.

Wil je er bij zijn, aarzel dan niet langer.  Er is nog plaats en de ticketprijzen voor de vluchten zijn nog betaalbaar.

Heb je nog vragen, contacteer me gerust per mail.

Hopelijk ben jij er ook bij!

Gerd

gerd@vertrek.be

————————————————-

Graag stel ik ook dit jaar tijdens de kerstvakantie een mooie reis voor aan iedereen die geïnteresseerd is.

Gezien het vorig jaar wat minder vlot liep met de inschrijvingen (laattijdig), pak ik het graag een beetje anders aan dit jaar.  Er zijn drie opties.

Ofwel gaan we naar Marokko, duiken we de Sahara in, één van de mooiste woestijnen ter wereld.  In principe van 25/12/2024 t/m 1/1/2025, met als richtprijs 850 euro + vluchtprijs. Dit jaar ronden we sowieso de inschrijvingen ten laatste in april af om snel en duidelijk een zicht te hebben wie meegaat en we zeker zijn van een haalbare vluchtprijs.

Ofwel werk ik samen met één van de grootste Belgische touroperators wat betreft avontuurlijke reizen, nl Joker reizen (de eerste onafhankelijke Belgische touroperator met hetTravelife duurzaamheidscertificaat), voor twee andere mogelijke bestemmingen. Ik begeleid reeds meerdere jaren voor deze tour operator en ken dus de werkwijze en het reilen en zeilen tot in de puntjes.

Een dergelijke samenwerking biedt hopelijk voor iedereen een voldoende zekerheid en comfort met de wetenschap dat er steeds een kwalitatieve en gevestigde waarde qua Belgische touroperator achter ons staat om op terug te vallen, mocht er nood aan zijn.  Uiteraard kost dit wat meer dan een reis in eigen beheer naar Marokko.

De reis ism Joker zal dan exclusief voor ons gezelschap zijn.  Zo kunnen we natuurlijk, in de mate van het mogelijke, ook rekening houden met de wensen van ons gezelschap, bv voor zover beschikbaar, tegen meerprijs aan kostprijs éénpersoonskamers.

Net zoals bij de reis naar het Noorderlicht die Lydia eerder dit jaar ism een touroperator organiseerde, verlopen de inschrijvingen rechtstreeks bij de touroperator.

Ik bied graag drie opties aan.  De reis met de meeste voorkeuren werk ik dan graag in detail uit.

Marokko Sahara woestijntocht wandelreis, in eigen beheer.

Thailand ism Joker

Egypte, de klassieke Nijl en meer ism Joker

Marokko Sahara woestijnwandelreis

Ifv vluchturen, kort bezoek aan Marrakech in het begin en / of het einde van de reis.

Meerdaagse trekking door de woestijn, waarbij er gekampeerd wordt en je enkel je dagrugzakje draagt.

Egypte, de klassieke Nijl en meer

Naast de klassieke hoogtepunten, staan er ook enkele minder vaak bezochte, maar niet minder mooie plaatsen op het programma.

Een korte samenvatting:

Caïro (inclusief de Koptische en de Islamitische wijk), met uiteraard een bezoek aan het Egyptisch Museum.  Voorts natuurlijk ook de piramiden (Cheops, Chefren en Mykerinos), maar ook de sfinx en de trappenpiramide van Djoser.

Alexandrië, gelegen aan de Middellandse Zee, met tijd voor enerzijds cultuur en geschiedenis (Oudheid en Tweede Wereldoorlog) en anderzijds voor een duik in de zee.

Thebe (Luxor), Vallei der Koningen en Karnak.

Daarna zakken we nog verder zuidwaarts af.  We nemen de tijd om de Nubische cultuur te leren kennen, we bezoeken Elephantine Island (eilandje in de Nijl), bezoeken diep in het zuiden in de woestijn Aboe Simbel, voorts ook Philae.

Daarna even tijd voor een ontspannen boottochtje op de Nijl, op een felucca, exclusief voor onze groep.  We slaan het leven op de oevers van de Nijl gade terwijl we relaxen onder de zon.

Tot slot bezoeken we nog twee prachtige tempels, nl deze van Edfu en deze van Kom Ombo.  Nog een laatste stop in Luxor en dan keren we terug huiswaarts.

Thailand

Bij aankomst duiken we meteen in de levendige hoofdstad Bangkok.

Daarna gaat het noordwaarts, naar de oude hoofdstad Ayutthaya (UNESCO werelderfgoed).

We reizen nog verder noordwaarts, naar de tweede grootste stad van Thailand, Chiang Mai.  We leren er Thais koken en bezoeken er prachtige tempels.

In de buurt van de grens met Myanmar, maken we een prachtige driedaagse trekking.

Na de trekking bezoeken we Chiang Mai verder.

We reizen terug zuidwaarts richting Bangkok.  We hebben nu de keuze, ofwel bezoeken we Kanchanaburi (bridge over river Kwai), ofwel zoeken we een exotisch eiland op.

We nemen zeker ook nog de tijd om Bangkok verder te verkennen.

***

De prijs zal in grote mate afhangen van de vluchtprijzen.  Zoals steeds, des te eerder we een gezelschap hebben, des te sneller en gemakkelijker we een goede vluchtprijs kunnen vastklikken.  Dus ben je welgemeend geïnteresseerd in één van de voorgestelde bestemmingen, aarzel niet om je kenbaar te maken en in te schrijven.

Hierbij is dan zowat alles in begrepen: vluchten (incl voorafbetaalde luchtvaarttaksen), verblijf, maaltijden, transport ter plaatse, bezoekjes, eventuele lokale gidsen, activiteiten, reisbijstandsverzekering, reisbegeleiding, voorafgaandelijke kennismakingsbijeenkomst, …

Exclusief eventuele visumkosten, drank, optionele of extra activiteiten, persoonlijke uitgaven.

Bij welgemeende interesse mag je steeds contact opnemen. Klik op onderstaande groene knop en geef je voorkeur weer in de Opmerkingen. Dit is nog geen inschrijving!

Vriendelijke groeten,

Gerd

gerd@vertrek.be

Aanmelden voor deze reis

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign