Verlengd weekend Waddeneiland Vlieland oud

10 april tot 13 april 2020

Deze reis is VOLZET.

Velen denken dat men naar de andere kant van de wereld moet om een stukje natuur dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat te vinden, zoals bv The Grand Canyon, The Great Barrier Reef of …

Maar niets is minder waar. Op een 300 km van ons Belgenlandje vinden we een bijzonder stuk natuur dat op de werelderfgoedlijst prijkt, nl de Waddeneilanden in de Waddenzee.

Samen met Schiermonnikoog is Vlieland het kleinste en rustigste van de bewoonde Waddeneilanden. En net dat gaan wij opzoeken, rust, door het eiland licht actief te verkennen, maar dus zeker met de nodige tijd voor een moment van rust en genot van een stukje “werelderfgoed natuur”.

Gezien er geen wagens (van bezoekers) op het eilandje toegelaten zijn, begint ons avontuur in het havenstadje Harlingen, waar we de boot naar Vlieland nemen.  Hoewel  Vlieland bij wijze van spreken maar op een steenworp van het vaste land ligt, duurt de boottocht toch langer dan je zou verwachten.  Dit komt door het feit dat er rekening moet gehouden met de bevaarbaarheid van de zee tussen het vaste land en het eiland.  De zandplaten moeten vakkundig ontweken worden door onze kapitein.  Maar dat komt ons goed uit.  Want varen op zee geeft meteen een gevoel van vakantie en rust.  En mits een beetje geluk kunnen we vanaf de boot zelfs zeehonden zien liggen op een zandplaat…  Duimen maar voor 10 april 2020.

De komende dagen verkennen we Vlieland op actieve wijze, maar zoals gezegd, met de nodige rustpauzes.  We maken een korte fietstocht westwaarts en kunnen aansluitend nog een stuk van het eiland al wandelend verder verkennen of gewoon een relaxt moment voorzien op het strand, in de duinen of op een terras.

De oostkant van het eiland, waar het enigste dorp gelegen is, verkennen we al wandelend. We voorzien ook de mogelijkheid om enkele culturele  bezienswaardigheden te bezoeken of wie weet bij een warme zonnige dag een bezoek aan het strand brengen om pootje te baden of een duik in zee te nemen.

Deze reis is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign