Fietsvakantie Brugse Ommeland

2 tot 5 september 2021

Deze reis is VOLZET.

Iedereen is al  eens  in Brugge  geweest.    Het Brugse Ommeland is wellicht  minder bekend. Nochtans heeft de streek heel wat te bieden.   Er zijn natuurparken , provinciale domeinen , landschapsparken en    bossen  zoals Bulkampveld, Vagevuurbossen, Bruwaanbos , Vloethemveld etc. Daartussen liggen vele  dorpjes/stadjes die  hun eigen  kasteel hebben zoals: Aartrijke , Wijnendale, Male , Loppem  Ryckevelde  ,Torhout  etc .
Her en der verspreid tussen  de weiden, akkers en velden liggen  historische plaatsen verscholen  zoals Hoeke , Lissewege , Damme , Oostkerke, Sluis etc
Het Brugse Ommeland wordt ook doorsneden door talrijke waterwegen waarvan de belangrijkste zijn :  de Brugse Reien , het kanaal Gent Oostende, de Blankenbergse vaart  en het kanaal naar Zeebrugge en niet te vergeten:   de Damse vaart.
De kust is niet veraf en we zullen dus ook even de zeelucht opsnuiven en een momentje genieten van zon , zee en strand. De kustdrukte zullen we ontsnappen langs de trage polderwegen en  zodoende passeren we het weidevogelreservaat  “Uitkerkse polder” en even verder  het vogel- en natuurgebied “Meetkerkse Moeren”

Al fietsend tussen het groen komen we dus tal van bezienswaardigheden tegen.
Brugge zelf zullen we uiteraard ook bezoeken .
We komen langs de mondiale toppers zoals het Minnewater, het Walplein , het Begijnhof, de Vismakt , de Dijver, de Burg , de Markt …
Tijdens de avond is het heel wat rustiger in de stad en kunnen we ongestoord van een glaasje genieten op een of ander terras ….

 

Deze reis is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign