Charleroi le pays noir, the place to C

7 en 8 oktober 2023

Deze reis is VOLZET.

Zaterdagvoormiddag spreken we af aan het station Charleroi-Centraal.  We houden rekening met de voor sommigen verre verplaatsing.  Ons verblijf ligt op wandelafstand van het station, wat ons de mogelijkheid biedt om onze bagage eerst in ons verblijf af te zetten, zodat je er niet heel de dag mee moet rondlopen.

We gaan op verkenning in het centrum van Charleroi.  We passeren het Belfort (UNESCO werelderfgoed), het stadhuis, de basiliek Sainte Christophe en wandelen langs art nouveau en art decogebouwen die de stad rijk is.  Daarnaast hebben we zeker ook oog voor de Street Art kunstwerken die deze siert. Misschien hebben we nog wat tijd voor een bezoek aan het Museum voor Schone kunsten.

Op zondag binden we de wandelschoenen en maken een grote lusvormige wandeling aan de rand van Charleroi.  We wandelen te midden van oude (vervallen) industriële gebouwen, bewonderen mooie graffitikunst, beklimmen terrils om van wijdse uitzichten te genieten…  Deze ‘boucle noir’ wordt zo’n 22 km stapplezier.

 

Deze reis is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign