Charleroi, le pays noir, the place to C

2 tot 4 oktober 2020

Deze reis is VOLZET.

Op vrijdagavond spreken we af aan het station Charleroi-Sud.  Ons verblijf ligt op wandelafstand.  Check in en avondmaal.  Indien achteraf de tijd het nog toelaat, maken we een verkennende wandeling in la ville basse, nabij ons verblijf.

Op zaterdag binden we de wandelschoenen en maken een grote lusvormige wandeling aan de rand van Charleroi.  We wandelen te midden van oude (vervallen) industriële gebouwen, bewonderen mooie graffitikunst, beklimmen terrils om van wijdse uitzichten te genieten…  Deze ‘boucle noir’ wordt zo’n 20 km stapplezier.

Op zondag gaan we op verkenning in het centrum van Charleroi.  We bezoeken het Belfort (UNESCO werelderfgoed), het stadhuis, de basiliek Sainte Christophe en wandelen langs de vele art nouveau en art decogebouwen die de stad rijk is.  Misschien hebben we nog wat tijd voor een bezoek aan de zondagsmarkt of het Museum voor Schone kunsten.

Deze reis is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign