Citytrip Krakau

20 tem 24 maart 2024

Programma

Woensdag 20 maart 24

Vlucht, aankomst hotel, verkenning van de stad

Donderdag 21 maart 24

10u vertrek vanaf het centrum van Krakau met onze Nederlandse gids voor de drieënhalf-uur-durende fietstour. De fietstour gaat grofweg door drie wijken: het oude centrum, de Joodse wijk Kazimierz en het voormalig Joodse ghetto inclusief fabriek van Oskar Schindler.

Vrijdag 22 maart 24

We vertrekken tussen 06u en 06u30 vanaf het hotel met de bus naar Oswiecim. Tijdens deze dag excursie verkennen we de geschiedenis van Auschwitz, het ontstaan van het kamp, de deportaties, de plunderingen, de moorden en de fabrieken bij de Buna werken op kamp Monowitz.

De volgende stop is Birkenau, waar we dezelfde route volgen als de mensen die destijds op weg waren naar het kamp. In Birkenau bezoeken we de houten barakken, die een realistisch beeld geven van de leefomstandigheden tijdens de oorlogsjaren. Langs het treinstation lopen we naar de overblijfselen van gaskamer II en III.

We rijden nadien met de bus naar Monowitz (Auschwitz III) en de Buna-werken. Hier krijgt u uitgebreide informatie over het immense fabrieksterrein dat door de nazi’s is aangelegd, evenals het kamp Monowitz dat ze oprichtten.

Zaterdag 23 maart 24

Vandaag brengen we een bezoek aan de zoutmijnen van Wieliczka met Engelstalige gids.

De rondleiding is gebaseerd op een ondergrondse wandeling door de gangen en kamers van de mijn. Sommige kamers zijn gewijd aan bijvoorbeeld beroemde mensen die de mijnen bezochten waaronder Chopin en Gothe of hoe de stijl van werken en technologie van mijnwerkers veranderde. Het hoogtepunt van de tour is een bezoek aan een ondergrondse kapel die wordt beschouwd als de mooiste ter wereld. St. Kinga, waar de kunstenaars een kerk in zout hebben uitgehouwen.

We lopen verder door de gangen om het ondergrondse meer te zien, een schors waarin ‘s werelds eerste ondergrondse ballonvaart plaatsvond, en om te luisteren naar een ondergronds concert met klassieke muziek. Aan het einde van de rondleiding bezoeken we de grootste kamer van de mijn, waar dansballen of sportevenementen plaatsvinden.

Zondag 24 maart 24

Op de dag van vertrek is het tijd om uit te checken bij het hotel (dit kan tot 12u) en zit deze trip er op ☹.

Aanmelden voor deze reis

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign