De Algarve in al zijn facetten

12 tot 21 april 2022

Overzicht

Zeg je Portugal, dan zeg je Algarve. Algarve met haar eindeloze goudgele zandstranden, imposante rotsformaties, mooie stadjes, authentieke dorpen en een groen binnenland.

Algarve is de zuidelijkste provincie van Portugal.

De naam Algarve is afkomstig uit de tijd van de Moorse bezetting van het Iberisch Schiereiland. De streek werd toen “Gharb al- ndalus” of ook “het westen van Andalusië” genoemd. Het Arabische “Al-Gharb” betekent “het westen”.

Het Portugese klimaat is gematigd, en je vindt aangenaam weer vooral in de periode van april tot september en bijna het hele jaar door in de Algarve.

We gaan vanuit Faro (2 overnachtingen ginds) het Westelijk deel van de Algarve verkennen.

Om het leuk te houden en om de streek tenvolle op te snuiven, gaan we zowel te voet, met de wagen als met de boot de streek verkennen.

Om al deze aspecten zo intens mogelijk te beleven zijn er in deze reis veel excursies inbegrepen zodat je een perfecte mix hebt van avontuur, cultuur & natuur.

Zowel de mooie dorpjes als grotere steden worden bezocht (zie programma oa) alsook de natuur met zowel oog voor het binnenland als de mooie kust.

We leren de vakkennis alsook de passie van bepaalde beroepen méér appreciëren na onze doortochten bij wijn-& olijfboeren.

Deze reis is in 2021 gedaan met “t Vertrek”.

Dus hetzelfde programma als 2021 en soms nog betere plekjes voor deze reis zijn gegarandeerd

Aanmelden voor deze reis

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign