4-daagse fietsvakantie Doornik

12 tot 15 augustus

Deze reis is VOLZET.

De provincie Hengouwen wordt gekenmerkt door een groen licht heuvelend landschap met lieflijke vergezichten en nog ongerepte stukjes natuur. Deze streek  van  bucolische heuvels, bossen, natuurparken, tuinen, meren wordt doorsneden door vele kanalen en  rivieren waarlangs het makkelijk en aangenaam fietsen is. Het is ook een streek met een rijk industrieel verleden.  Veel van het industriële patrimonium is gerestaureerd en beschermd als erfgoed.

Om dit allemaal van dichtbij te bekijken kiezen we Doornik als verblijfplaats. Zij is de op één na oudste stad van België. Als je Doornik bezoekt dan zul je merken  dat het vroeger een stad van betekenis is geweest. De indrukwekkende Cathédrale Notre-Dame, de Grand Place met de Lakenhal, het Belfort ,  de Pont des Trous, getuigen van  de historische grootheid van  de stad.

We fietsen rond en door  Doornik in 4 dagen en verkennen de omgeving in de 4 windrichtingen waarbij we aandacht hebben voor het erfgoed en het landschap. Zo komen we voorbij de kalkovens van Antoing , de menhir te Brunehaut ( grootste menhir van Belgie) en beklimmen we de Mont Aubert vanwaar we een schitterend uitzicht hebben over het Doonikse glooiende landschap. Ons verblijf ligt op wandelafstand van de Grote Markt wat ons toelaat na de fietstocht of tijdens een avondwandeling even te verpozen op één van de vele terrasjes.

Deze reis is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign