Magic Lapland

23 tem 27 januari 2024

Deze reis is VOLZET.

DAG PER DAG

Het programma

Dag 1 – Reisdag

Geniet van een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel met Brussels Airlines richting Kittilä (Fins Lapland). Na slechts 3 uur komen jullie aan in het Wonderlijke Lapland. Bij aankomst in Kittilä staat de bustransfer richting het verblijf (ong. 2u) jullie op te wachten bij de uitgang. Onderweg breng je een bezoek aan het Lainio Snow Village (inbegrepen voor reizen vanaf 06-01 tem 31-03) en is er een soeplunch in het warme restaurant voorzien. Nadien zet je de rit naar de lodge voort. Bij aankomst in Arctic River Lodge wordt er ingecheckt en pas je de voorziene dons kledij die beschikbaar is gedurende de hele trip.

’s Avonds schuiven jullie aan tafel voor een heerlijk 3-gangen diner, bestaande uit allerlei lokale specialiteiten. Nadien is er tijd om te genieten van een drankje in de gezellige bar bij het haardvuur. Wie weet spotten jullie tijdens de eerste avond het noorderlicht al!

Dag 2 – Sneeuwscootertocht

Na een stevig ontbijt trekken jullie erop uit met een van de meest typische vervoermiddelen in Lapland, de sneeuwscooter. De gids zal jullie eerst uitleg geven en daarna neem je per twee plaats in het voertuig. Jullie rijden over bevroren rivieren en meren, door de feeërieke taiga. Geniet volop van de snelheid en van de adembenemende vergezichten. Tijdens de 2,5 uur durende tocht voel je de adrenalinestoot! Jullie gids vertelt onderweg over de omgeving en zorgt voor warme drankjes tijdens de pauze. Een rijbewijs B is vereist om de scooter te besturen.

Na deze avontuurlijke rit volgt er een heerlijke lunch in de lodge. In de namiddag trekken jullie met de bus naar een rendierboerderij. De rendierhouders vertellen je alles over deze prachtige dieren, rendierhouderij en hoe rendieren en de Sami leven. Het is een unieke ervaring om hen in hun natuurlijke omgeving te ontmoeten. Jullie krijgen zelfs de kans om deze lieve dieren te voederen!

Laat je op de tweede avond opnieuw verrassen door de lokale gerechten van de chef tijdens het 3-gangen diner in jullie lodge.

Dag 3 – Huskytocht en ijsvissen

Na een heerlijk ontbijt staat er bezoek aan de huskykennel van de lodge gepland. De gids geeft jullie een uitgebreide uitleg en rondleiding. Aansluitend genieten jullie van een halve dag huskytocht (2 uur, 2pers/slee) op het programma. Bestuur je eigen huskyslee en maak kennis met deze vrolijke honden tijdens een tocht door het Lapse platteland. Een ervaren gids geeft je uitleg en begeleidt je gedurende de hele tocht. De rit duurt ongeveer 2 uur en je kan natuurlijk tijdens de geplande pauzes van musher wisselen.

Er wordt een lunch in de lodge voorzien. In de namiddag neemt de gids jullie mee op de rivier; beproef je jouw geluk bij een initiatie ijsvissen. De gids leert jullie de techniek van deze oeroude Lapse activiteit en daarna is het aan jullie. Wie van jullie heeft het in zich en vangt het avondmaal?

Bespreek je ervaringen van vandaag tijdens een 3-gangen diner in de lodge.

 

Dag 4 – Vrije dag en avond sneeuwschoenwandeling

Zet deze dag volledig naar je eigen hand en kies voor één van onze optionele activiteiten. Of trek er zelf op uit met het beschikbare materiaal van de lodge. Je kan gratis gebruik maken van de sneeuwschoenen en de collectie langlaufski’s voor een tocht door de ongerepte natuur.

Na het laatste heerlijke diner kunnen jullie genieten van een begeleide sneeuwschoenwandeling (2u) onder een prachtige sterrenhemel op een idyllische setting. Wie weet spot je onderweg wel het noorderlicht!

Dag 5 – Reisdag

Na een laatste uitgebreid ontbijt keren jullie met een rugzak vol ervaringen en een heleboel mooie herinneringen terug naar huis. Na het uitchecken en inleveren van de kledij, zal de transfer naar het vliegveld van Kittilä jullie opwachten aan het resort. Hierbij genieten jullie opnieuw van een rechtstreekse vlucht naar Brussel (3u).

Deze reis is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign