Natuur op de Veluwe en cultuur in Deventer

Vrij 15 tem zon 17 december 2023

Deze reis is VOLZET.

Op vrijdag 15 december ontmoeten we elkaar ergens tegen de middag en maken we in de namiddag een natuurwandeling op de Veluwe van ongeveer 16 km.

Nationaal Park de Hoge Veluwe biedt loof- naald- en gemengde bossen, maar ook heidevelden (nat en droog), grasvlakten en stuifzandlandschappen.

Zaterdag 16 december

Op het Charles Dickens festijn komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van de Engelse schrijver Charles Dickens tot leven:  van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Huizenhoge kerstbomen en de prachtig gerestaureerde panden vormen het decor. De 19e-eeuwse Engelse stad van Charles Dickens in volle glorie herleeft in het Bergkwartier. Deftige heren op hoge fietsen banen zich een weg door de smalle straatjes, kantoorklerken en keurige dames snellen vooruit en buigen diep als Queen Victoria in haar draagstoel passeert. Christmas Carol Singers gaan van deur tot deur. Zwervers bedelen om geld, boefjes stelen, kinderen zingen en handwerkers demonstreren hun ambacht. Kooplui bieden hun waar aan: antiek en sieraden, boeken en kunst, gingerbread en cider. De geuren van punch en gepofte kastanjes komen ons tegemoet.

Meer info op : Dickensfestijn Deventer.

Zondag 17 december

Opnieuw maken we op een andere plek in de Hoge Veluwe een natuurwandeling alvorens huiswaarts te keren.

.

Deze reis is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign