Sportieve wandelvakantie La Palma

1 tot 8 februari 2020

Deze reis is VOLZET.

Dit is een voorlopige planning. Kan ook aangepast of verschoven worden naargelang de weersomstandigheden.

Dag 2: Pico de las Nieves naar Punta de los Roques en terug

De grote verwondering start wanneer je bent aangekomen op de kraterrand met een waanzinnig uitzicht over het eiland en in de krater.

AFSTAND: 13 km. – Duur : 5 uur

Hoogte : +750 / -750 meter.

Dag 3: Le Pilar vulkaanroute

Wanneer je op La Palma bent, moet je de vulkanen hebben gezien. Dit is een rondwandeling met een gevaarlijk klimmetje buiten de gebaande paden. Je hebt de mogelijk om te lopen of wat te improviseren door eerder uit het dal te klimmen. Je kunt de wandeling verlengen of verkorten door verder door te lopen of eerder om te keren. Houd rekening met stevige winden. Prachtige vergezichten.

AFSTAND: 18 km. – Duur : 5 uur

Hoogte: +500 / -999 meter.

Dag 4: Marcos en Cordero route

Een wandelroute langs de oorsprong van het water

In het noorden van het eiland La Palma loopt deze wandelroute parallel aan het kanaal dat het water uit de zoetwaterbronnen vervoert, en door de uitgestorven vulkaan van Marcos y Cordero. De wandelaar doorkruist de kloven in het gebied en komt uit in het waterkanaal. Dit landschap wordt gekenmerkt door verspreide Canarische dennen en inheemse planten, en biedt ook gelegenheid een reeks grote verticale rotswanden te bewonderen die kenmerkend zijn voor het noorden van dit eiland, dichtbij het Nationale Park van de Caldera de Taburiente.                             Een rondweg door dennen- en laurierbossen

Met zijn lengte van zeven kilometer loopt de cirkelvormige route naar de waterbronnen van Marcos y Cordero, door de gemeente San Andrés y Sauces. De route is cirkelvormig, kent een klein hoogteverschil en neemt ongeveer drie uur in beslag. Met het begin- en eindpunt in Casa del Monte doorkruist de route een landschap met een unieke vegetatie, waaronder pijnbomen en groepjes laurierbomen. Aan het begin kan de wandelaar in een van de restaurants genieten van een heerlijke maaltijdsoep met tarwe.

AFSTAND: 16 km. – Duur : 5 uur

Hoogte: +50 / -100 meter.

Dag 5: Barlovento naar Franceses

Om van Gallegos naar Franceses (GR-130) te wandelen moet een indrukwekkende kloof worden doorkruist. Dit eeuwenoude pad gaat steil naar beneden in de richting van de kust.

AFSTAND: 4 km. – Duur : 2 uur

Hoogte: +300 / -300 meter.

Rondwandeling in Las Tricias

Deze gemoedelijke en wonderschone wandeling brengt je naar het gedroomd Utopia waar alles en iedereen in harmonie met elkaar en de natuur leeft.

AFSTAND: 6 km. – Duur : 2 uur

Hoogte: +348 / -348 meter.

Dag 6: Ochtend kleine vulkaanroute of vrij

Onderhoudende wandeling door een jong vulkanisch landschap vanuit het dorp Los Canarios naar de zoutvelden. In het ten westen van de vuurtoren gelegen baaitje kan het stof uit de oren worden gespoeld.

AFSTAND: 7 km. – Duur : 2,5 uur

Hoogte: +26 / -700 meter.

Spotten van walvisachtigen

Ontdek het rijke onderwaterleven van La Palma tijdens deze boottocht van 3 uur tussen dolfijnen en walvissen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het storen van de walvissen en dolfijnen, omdat de bemanning een soft-watch-programma uitvoert en zich diepgaand bezig houdt met het welzijn van het zeeleven. U bezoekt de populaire grot van Cueva Bonita en uw tour wordt verrijkt door fascinerende informatie van de bemanning over het gebied en de dieren die er leven.

Dag 7: Los Brecitos – Caldera de Tarburiente

Een boswandeling door het hart van La Palma

In het hart van het eiland La Palma biedt het Nationale Park van de Caldera de Taburiente meerdere mogelijkheden voor de wandelliefhebber. Naast de route door het park en vervolgens door de kloof van Las Angustias, lopen in de omgeving ook routes naar het naburige Pino de la Virgen, door het natuur- en recreatiegebied La Cumbrecita, en zelfs naar de piek van de Bejenado, waar bergwandelaars van een uniek uitzicht over het interieur van de Caldera de Taburiente kunnen genieten.

De hoofdroute naar de Caldera de Taburiente is lang en heeft een aanzienlijke moeilijkheidsgraad. Maar het is ook mogelijk om een korter traject te volgen door in Los Brecitos te beginnen en via de kloof van Las Angustias alleen langs de in- en uitgang van het natuur- en recreatiegebied te wandelen. In alle gevallen is het verstandig om gepaste kleding en geschikt schoeisel te dragen en bescherming tegen de zon, en eten en drinken mee te nemen. Aan het begin van de route kunnen wandelaars vóór hun terugkeer naar Los Llanos de Aridane enkele tapas en een verfrissing nemen in de mirador (uitkijkpunt) van Lomo de los Caballos.

AFSTAND: 16 km  – Duur : 5 uur

Hoogte : +50 / -850 meter.

Dag 8: voormiddag vrij, vlucht op late namiddag.

Deze reis is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign