Wandelweekend Vulkaaneifel

13 tot 17 mei 2020

Dag 1: woensdag 13/05/2019

Wandeling: Zwitserland van Schonecken 13 km, 260 m stijgen en dalen.

Vertrek om 11u: vanuit Wanderparkplatz Schönecken, Lindenstraße 6A, 54614 Schönecken, Duitsland

Picknick & drank meebrengen. Geen drankgelegenheid onderweg.

Deze wandeling begint aan de Wanderparkplatz, waar parkeergelegenheid is en loopt al snel naar de oevers van de Nims, die enige tijd wordt gevolgd tot aan het einde van de dorpskern. Vanaf dit punt lopen we het dal in van het riviertje de Schalkenbach. Nadien afspraak in ons Hotel.

Dag 2 donderdag 14/5/2019 Meerfelder Maar: 18 of 20 km

750 m stijgen en dalen

Vanuit het hotel rijden we naar Meerfelder Maar. We wandelen dan door het kleine Kyldal naar Manderscheid. Manderscheid is de naam van een adellijke familie met uitgebreide bezittingen in de Eifel en Luxemburg.  Dan naar Wolfschlucht en van daaruit is er een lange klim naar de Mosenberg, waar je beloond wordt met mooie panorama’s. Afdaling langs de kratermeren van Windsborn en zo terug naar Meerfeld.

Dag 3 vrijdag 15/05/2019 wandeling Nerother Kleine Kylltal 21 km.

650m stijgen en dalen.

Begin en einde van de route: Neroth, Duitsland

Bijzonder aantrekkelijke wandeltour met prachtige landschappen, een paar zware beklimmingen en fraaie vergezichten. Onze wandelroute loopt door het middengebergte met zijn prachtige natuur, golvende heuvels en markante vulkaankegels. Hier is er nog zuivere lucht, er zijn nog heldere beken, diepe bossen, stille dalen met grote kudden grazende schapen op de groene weiden, om nog te zwijgen van de vele genezende bronnen, die uit de vulkanische aarde ontspringen. De wandeling verloopt hoofdzakelijk op eenzame paden waar je bijna niemand zal tegenkomen en waar de stilte onrustwekkend aanvoelt, behalve het laatste gedeelte over de Nerother Kopf (647m) waar ons traject samenvalt met de ietwat drukkere “Eifelsteig”.

Dag 4: zaterdag 16/05/2019 bezoek vulkaan Eifel museum & wandeling Dauner Maare 13 km

635 m stijgen en dalen.

Vertrekpunt: Waldcafé, Maarstraße 7, 54550 Daun, Duitsland.

Ten zuid oosten van Daun liggen de Dauner Maaren, bestaan uit drie Maaren (meren); het Schalkenmehrener Maar, het Weinfelder Maar (in de volksmond ook Totenmaar genoemd) en het Gemünder (Gemündener) Deze drie iconische meren moet je gezien hebben wanneer je in de Eifel bent.

Dag 5: zondag 17/05/2019 Bezoek Gerolsteiner en wandeling Felsenpfad 9 km langs de Kasselburg, dat we ook een bezoek brengen.

350m stijgen en dalen.

Gerolstein is een klein stadje in het hart van de vulkaaneifel! Hoogtepunten zijn vooral de Gerolsteiner Dolomieten, de Buchenlochhöhle (grotten), de Erlöserkirche met het Romeins- Germaans museum “Villa Sarabodis”, de Gerolsteiner Brunnen, de burgruine Löwenburg, de Kasselburg en nog veel meer.Het Felsenpad geeft je de gelegenheid om over een kalkrif te wandelen.

 

Als gevolg van de weersomstandigheden, de toestand van bepaalde wegen of andere onvoorziene omstandigheden kan het dagprogramma eventueel worden aangepast.

 

 

 

 

 

 

Aanmelden voor deze reis

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign