Weekend Mons (Bergen)

10 tem 11 augustus 2024

Deze reis is VOLZET.

Dag 1 (zaterdag 10/08/2024)

Samenkomst in het nog steeds in aanbouw zijnde station van Mons.  We houden er rekening mee dat Mons voor sommigen een verre verplaatsing is.  Van hier wandelen we naar de jeugdherberg om onze bagage te droppen.  Vervolgens maken we een stadswandeling (+/- 4 à 5 km) om deze toch wel boeiende stad beter te leren kennen.  Indien de tijd het toelaat, bezoeken we het Belfort (niet inbegrepen).  We sluiten het stadsbezoek af met een gegidst bezoek aan de prestigieuze tentoonstelling over Rodin (waarbij we nog wat tijd voorzien om ook zelf nog even door de tentoonstelling te gaan).

Vervolgens gaan we naar de jeugdherberg voor de check in en opfrissing.  Dan wacht ons een aperitiefmoment, gevolgd door een driegangenmenu.

Dag 2 (zondag 11/08/2024)

Vandaag binden we de wandelschoenen aan en maken een mooie dagtocht in de omgeving van Mons, vertrekkende vanuit de jeugdherberg.  De tocht is zo’n 20 km, maar je kan na +/- 16 km afhaken en de trein in Jurbise nemen.  Zij die de tocht volledig willen doen, kunnen huiswaarts keren vanuit Lens of vandaar de trein terug naar Mons nemen om de bagage op te pikken in de jeugdherberg en vervolgens huiswaarts te sporen (of rijden met de wagen) vanuit Mons.

Let op, ifv weer, openingstijden, of andere al dan niet onvoorziene omstandigheden kan de volgorde van het programma gewijzigd worden.

Deze reis is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign