Weekend Veurne

11 en 12 juli 2020

Deze reis is VOLZET.

We gaan dit weekend op verkenning in de stad van Will Tura.  We nemen de tijd om dit mooie authentieke Westvlaamse stadje te bezoeken en springen vervolgens op de fiets voor een tochtje naar de kust alsook voor een grotere tocht om de omgeving van Veurne te verkennen.  Het wordt een weekend waarbij het fietsen eerder een middel dan een doel op zich is.

We beginnen ons weekendje op zaterdag met een stadswandeling langs de vele bezienswaardigheden.  Verwacht je echter niet aan een zeer gedetailleerde historische uitleg, maar veeleer aan een wandeling met
telkens een paar woordjes uitleg bij hetgeen we onderweg zien.  We voorzien wat tijd om onze pick nick te verorberen, ergens onderweg. Na onze pick nick zetten we de verkenning verder.

Halverwege de namiddag springen we dan op ons stalen ros en maken we een fietstochtje richting de kust.  We vermijden grensoverschrijdend gedrag, maar flirten toch even met de Franse grens.  Uiteraard volgt er een blik op zee.  Ifv de tijd die ons rest na de wandeling, wordt het een fietstocht van ongeveer 30 à 45 km.  Het is een optie om aan de kust ons avondmaal te nemen, gezien het ’s avonds lang licht is en we op een dik uur fietsen terug in Veurne zijn.

Op zondag maken we een wat grotere fietstocht rond of eerder ten zuiden van het centrum van Veurne.  De fietstocht is in de vorm van een 8 en bestaat dus in feite uit 2 lussen, waarbij het mogelijk is om in te korten.  De twee delen zijn ongeveer 22 en 30 km, dus samen goed voor een vijftigtal km fietsplezier.  We zullen regelmatig korte stops inlassen om even stil te staan bij de bezienswaardigheden op ons traject, een kerkje, een molen, … ’s Middags voorzien we de mogelijkheid te lunchen in een lokale kaasmakerij, waar we een korte uitleg kunnen krijgen.

We verblijven in een familiaal driesterren hotel pal in het midden van het centrum op enkel tientallen meters van de Grote Markt en op wandelafstand van het station.

 

Deze reis is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign