Fietsvakantie Mallorca

25 september tot 2 oktober 2021

Deze reis is VOLZET.

Zaterdag 25 september:

Vlucht Brussel (6u10) – Palma (08u45) en aansluitend transfer naar het hotel, kamerverdeling en huur van de fietsen. In de late namiddag maken we al een verkenningstochtje in de buurt van ons hotel. Avondmaal en overnachting.

Zondag 26 september:

Onze eerste fietsdag, rustig langs de kust naar Puerto Pollence, een druk badstadje met uitzicht op Cap Formentor. Na een korte stop fietsen we verder naar Cala San Vincent voor een blik op de hoge rotswanden van de kaap. Vanuit Cala San Vincente gaat het dan naar het even verder gelegen Pollenca, een alleraardigst stadje met gezellige terrasjes en leuke winkeltjes. Tijd voor ons middagmaal en een uitgebreid bezoek aan dit fraaie plaatsje.  Kort na de middag gaat het dan via kleine weggetjes in het achterland richting Albufeira, een mooi natuurgebied niet ver van Alcudia. Na een kort bezoek (+- 45 min) rijden we terug naar Puerto Alcudia (vrije tijd) langs de kustweg terug naar ons hotel. (55 km – vlak)

Maandag 27 september :

Fietstocht door het prachtige Majorcaanse binnenland. Via licht golvende en verkeersarme wegen rijden we naar Campanet (terrasje en kort bezoek). Dan verder via Sa Pobla naar Muro (middagmaal), bezoek aan dit op een heuvel gelegen stadje. Doorheen een landschap vol windmolens terug naar ons hotel. (+/- 65 km licht golvend parcour)

Dinsdag 28 september:

We vertrekken voor een tocht langsheen de baai van Alcudia richting Sant Margalida en verder naar Sineu, een levendig stadje met een prachtige kathedraal. Na het middagmaal rijden we via Maria de la Salud naar het badplaatsje Can Picafort en vervolgens langs de kustlijn terug naar ons hotel.  (+/- 75 km – golvend)

Woensdag 29 september:

Rustdag, een dagje ontspannen aan het zwembad. Mogelijkheid tot excursie naar Palma de Mallorca met lijnbus of voor de moedigen fietstocht onder leiding van uw begeleider naar het Transmuntana gebergte. En de wondermooie baai van Sa Calobra. (+/- 80 km – veel klimmen – goede fietsconditie aanbevolen).

Donderdag 30 september:

Fietstocht  naar Cap Formentor met een prachtig uitzicht op het schiereiland en de blauwe zee. Op de terugweg houden we halt aan het prachtige strand van Cala Pi, waar we even tijd nemen om te zwemmen. (+/- 40 km – stevige klim naar het uitkijkpunt 2 km).

Vrijdag 1 oktober :

Tocht door het binnenland, via Campanet gaat het naar Caimari, een piepklein dorpje aan het begin van de Col de Sa Batalla. Wie eens een echte col wil uitproberen vind hier het geschikte terrein. Met een lengte van 7 km en een gemiddeld stijgingspercentage van 5.2% overwin je al klimmend door de meest prachtige natuur 418 hoogtemeters tot aan het klooster van Lluc. Van daaraf wacht je een heerlijk lange afdaling terug naar ons hotel. Voor degene die zich liever niet aan de beklimming van de col wagen rijden we via Selva over een golvend parcour terug naar ons hotel. (75 km – met de col klimwerk, zonder de col heuvelachtig)

Zaterdag 2 oktober:

Laatste dag op Mallorca. Na het ontbijt transfert naar de luchthaven. Terugvlucht naar België om 09u20 en einde van de reis

 

Deze reis is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign