Haarlem wandelweekend

Vrijdag 21 tem zondag 23 juni 2024

Deze reis is VOLZET.

Tijdens ons weekendje Nederland combineren we opnieuw cultuur en natuur.

We logeren in Haarlemmerliede, op wandelafstand van Haarlem. Haarlem is gelegen tussen Amsterdam en de kust.

Dus een ideale combinatie en voor elk wat wils.

Haarlem kent een rijke geschiedenis. Ontstaan rond de 10e eeuw en uitgegroeid tot een belangrijke handelsstad in de Middeleeuwen.

De Haarlemse economie groeide snel, maar het was ook het centrum van kunst en wetenschap. Vandaag is het dan ook een levendige stad met een gigantisch cultuuraanbod.

Wie Nederland zegt, denkt automatisch aan water. En ja, inderdaad ook in Haarlem vloeit een rivier, namelijk de Spaarne. Er werden dan ook grachten aangelegd om de stad te beschermen. Langs deze grachten staan dan ook prachtige historische gebouwen. De bruggen over de grachten zijn dan ook een belangrijk begrip in Haarlem en maken dan ook deel uit van het historische landschap en geven de stad ook een charmante uitstraling.

Cultuurliefhebbers kunnen het Teylers museum bezoeken. Dit is het oudste museum van Nederland. Hier vind je een grote collectie van kunst en wetenschap.

De Grote Markt met hét centrale plein van Haarlem bruist van de activiteiten. Met de talloze gezellige horecagelegenheden vindt elk wat wils om iets te eten of drinken. Hier vinden dan ook tal van evenementen plaats, zoals diverse festivals, markten en andere culterele activiteiten.

We kunnen deze prachtige stad uitgebreid bezoeken onder leiding van een gids. Na de gidsbeurt kunnen we dan op eigen houtje de stad nog verder ontdekken. Wie wat genoeg heeft van de stedelijke drukte, kan zich verder ontspannen in de diverse parken en groene gebieden.

Deze reis is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign