Verlengd weekend Waddeneiland Vlieland

18 tem 21 mei 2023

Deze reis is VOLZET.

Verlengd weekend Waddeneiland Vlieland

(Leden die inschreven voor dit WE krijgen momenteel voorrang om in te schrijven. Na 13 maart kan iedereen inschrijven).

Velen denken dat men naar de andere kant van  de wereld moet om een stukje natuur dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat te vinden, zoals bv The Grand Canyon, The Great Barrier Reef of …

Maar niets is minder waar.  Op een 350 km van ons Belgenlandje vinden we een bijzonder stuk natuur dat op de werelderfgoedlijst prijkt, nl de Waddeneilanden in de Waddenzee.

Samen met Schiermonnikoog is Vlieland het kleinste en rustigste van de bewoonde Waddeneilanden.  En net dat gaan wij opzoeken, rust, door het eiland licht actief te verkennen, maar dus zeker met de nodige tijd voor een moment van rust en genot van een stukje “werelderfgoed natuur”.

Gezien er geen wagens (van bezoekers) op het eilandje toegelaten zijn, begint ons avontuur in het havenstadje Harlingen, waar we de boot naar Vlieland nemen.  Hoewel  Vlieland bij wijze van spreken maar op een steenworp van het vaste land ligt, duurt de boottocht toch langer dan je zou verwachten.  Dit komt door het feit dat er rekening moet gehouden met de bevaarbaarheid van de zee tussen het vaste land en het eiland.  De zandplaten moeten vakkundig ontweken worden door onze kapitein.  Maar dat komt ons goed uit.  Want varen op zee geeft meteen een gevoel van vakantie en rust.  En mits een beetje geluk kunnen we vanaf de boot zelfs zeehonden zien liggen op een zandplaat…  Duimen maar voor 19 mei 2023.

Na aankomst gaan we meteen te voet met onze bagage naar het hotel.  Als de tijd het toelaat, verkennen we het dorpje waar we verblijven of bezoeken we een museum of de vuurtoren of genieten van de rust die Vlieland uitstraalt.

De komende dagen verkennen we Vlieland op actieve wijze, maar zoals gezegd, met de nodige rustpauzes.  We maken twee dagtochten van een kleine 20 km en op de laatste dag nog een korte wandeling.

Vrijdag trekken we westwaarts voor onze dagwandeling.  We kunnen onderweg mogelijk een relaxt moment voorzien op het strand, in de duinen of op een terras.

De oostkant van het eiland, waar het enigste dorp gelegen is, verkennen we op zaterdag, eveneens in een mooie dagtocht.

Op zondagvoormiddag maken we met de liefhebbers nog een korte wandeling van ongeveer 10 km, eveneens aan de oostkant van het eiland.

We verblijven in een erg goed hotel in twee- of ev. meerpersoonskamers, evenwel zonder stapelbedden, voorzien van het nodige comfort: eigen sanitair met standaard een föhn, kluisje, tv en een klein zitje.

Het ontbijt nemen we in het hotel, het avondmaal al naargelang de mogelijkheid in het hotel of in een nabij gelegen horeca zaak.

Kom mee naar een bijzonder stukje Unesco natuurwerelderfgoed bij onze noorderburen!

Deze reis is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign