Verlengd weekend Waddeneiland Vlieland

18 tem 21 mei 2023

Deze reis is VOLZET.

In functie van het weer, openingstijden, of andere al dan niet onvoorziene omstandigheden kan de volgorde van het programma gewijzigd worden.

Dag 1 (do 18/05/2023)

Samenkomst in Harlingen aan de haven.  Gedetailleerde afspraken volgen ten gepaste tijden.  Inschepen en overtocht naar Vlieland.  Mits wat geluk zien we misschien zeehonden rusten op een zandplaat.  Aankomst op Vlieland.  Ontscheping.  Ons hotel ligt op wandelafstand van de haven.  Check in.  Wat vrije tijd, met mogelijk een museumbezoekje of een bezoekje aan de vuurtoren (afhankelijk van de dan geldende openingsuren), even wat tijd zodat je ev. inkopen kan doen voor een picknick voor morgen of de komende dagen.  Avondmaal in ons hotel of in een nabijgelegen restaurant.

Dag 2 (vr 19/05/2023)

Na een lekker ontbijt gaan we op verkenning.  Vandaag trekken we westwaarts voor een dagwandeling van zo’n kleine 20 km.  We wandelen op een normaal tempo (4,5 à 5 km/u) met tijd voor zo nu en dan een (foto)stop tot aan het (oude) Posthuys.  Hier nemen we de bus terug naar het dorpje waar we verblijven (opgelet ifv de busuren kan het zijn dat we het programma van vandaag in omgekeerde volgorde ondernemen). Avondmaal in ons hotel of in een nabijgelegen restaurant.

Dag 3 (za 20/05/2023)

Vandaag binden we na een heerlijk ontbijt de wandelschoenen terug aan om de noord- en oostkant van het eiland al wandelend te verkennen.  Het is een wandeltocht van opnieuw ongeveer een kleine 20 km (ev. in te korten als je overweg kan met navigatiemateriaal tot ongeveer 10 km).  Een wandeling met veel afwisseling: dorp, bos, duinen, strand… We picknicken in open lucht.  Avondmaal in ons hotel of in een nabijgelegen restaurant.

Dag 4 (zo 21/05/2023)

We sluiten onze verkenning van Vlieland af met een korte wandeling van zo’n 10 km, wederom in het oosten van Vlieland.  Liefhebbers van rust kunnen er voor kiezen om wat tijd aan het strand door te brengen, of als de lentezon veel warmte afgeeft pootje baden of zwemmen in de zee. ’s Middags lunchen we gezamenlijk.  Daarna gaan we met onze bagage te voet naar de haven om met de boot terug naar Harlingen te varen.

Deze reis is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign