Wandelweekend Voeren

5 tot 7 november 2021

Deze reis is VOLZET.

Decor voor ons ontspannende en sportieve wandelweekend is het grootste levende ‘openluchtmuseum’ van Vlaanderen : 5000 ha heuvelend natuurgebied met prachtige valleien die gedurende miljoenen jaren gevormd werden door beekjes en rivieren, heuvelruggen afgeboord met rijke loofbossen die dalafwaarts overgaan in weilanden vol hoogstamfruitboomgaarden, een zeldzaam gaaf bocagelandschap met ‘graften’, grillige meidoornhagen en holle wegen…. De romantische dorpskommen, gehuchten, typische vakwerkhuizen, majestatische kastelen en ontelbare veldkruisen en kapelletjes ademen nog de sfeer uit van lang geleden.

Het karakter van de Voerstreek, de meest oostelijke uithoek van Vlaanderen, verschilt in velerlei opzichten grondig van de overige geografische streken.  Precies daarom is Voeren landschappelijk en cultuurhistorisch zo boeiend.  Het is een landschappelijke cocktail met een reep Maasland, een vleugje Haspengouw en een brok Mergelland. Sinds de fusie van 1977 heeft Voeren zes deelgemeenten : Moelingen, ’s-Gravensvoeren, Sint-Martens-Voeren, Sint-Pieters-Voeren, Teuven en Remersdaal.  Ze liggen samen met hun talrijke gehuchten verscholen in de groene valleien van de Berwijn, de Voer, de Veurs en de Gulp. Alhoewel beperkt in oppervlakte tot 5058 ha, is Voeren naar Vlaamse normen zeer reliëfrijk met hoogten tot 287 meter.

Deze reis is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2024 ~ website door WEN Kunst Webdesign